ÇUKUROVA SİFED, Covid-19 salgınında iş dünyasını bilgilendirmeye devam ediyor
15.06.2020 10:53:48 0

ÇUKUROVA SİFED, Covid-19 salgınında iş dünyasını bilgilendirmeye devam ediyor

ADANA " Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED), internet seminerleriyle (webinar) gerek üyelerini gerekse iş dünyasını bilgilendirmeye devam ediyor. ÇUKUROVA SİFED'in webinar serisinin konuğu bu kez Adana Sanayici ve İşadamları Derneği

SÖNMEZ: YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Covid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve Çukurova'da da iş dünyasını son derece olumsuz etkilediğini belirten Sönmez, yeni normalde iş dünyasının işlerinin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ancak yeni normalde tedbiri elden bırakmamasının önemini anlatan Sönmez, gerek tarım ve sanayi gerekse hizmet, turizm ve sağlık sektöründe dünya ülkeleri ile rekabet edecek bir yapı oluşturacak Türkiye'nin uzun vadede daha güçlü bir ekonomiye kavuşabileceğini vurguladı.

EREL: BİR ÇOK SORUN OLUŞTU

Moderatör Mehmet Erel ise Covid-19 sürecinde iş dünyasında yaşanan büyük sorunların dondurulduğunu, iş dünyasının bu sorunları anlamaya çalıştığını belirtti. Salgının bir çok soruna gebe kaldığını söyleyen Erel, bir çok yerde kira, işçi, ödenekler ve üretimsizlikten kaynaklı hukuki sorunlar doğduğunu ifade etti.

ÖZER, UYARILARDA BULUNDU!

Hukuk dünyasına ‘Mücbir Sebep' isimli kitap kazandıran, seminerin panelisti Av. Turan Özer de, hukuki terim olarak ‘Önüne geçilmesi elde olmayan, istencin dışında oluşan' anlamı taşıyan ‘Mücbir Sebep' konusuna değindi. 

Covid-19 salgınından kaynaklı hukuki sorunların çözülebilme yöntemlerini anlatan Özer, arabuluculuğun da getirdiği sorumluluk gereği toplumun tüm kesimlerinde gerek sosyal gerekse ekonomik barış olmasını istediğini belirtti.

İnsanların davalara ve mahkeme süreçlerine bilinçli bir şekilde katılmalarının önemine işaret eden Özer, "Yaşama bütüncül bakmak, toplumsal barışa katkı sunmak sorunların çoğunu çözecektir" dedi.

Mücbir sebep kavramının toplumda tam olarak bilinmediğini, kişilerin bu kavram üzerinden tüm sorunların çözülebileceğini sandığını kaydeden Özer, borçlar hukukunu ve sözleşmeyi bilmeyenlerin hukuku bilemeyeceğini anlattı. İnsanların hukuk mücadelesine girerken aşama aşama ilerlemesinin doğru ve arabuluculuk sisteminin kullanılmasının önemli olduğunu kaydeden Özer, "Sözleşme, iş dünyasının birinci kuralında yer alır. Tarafların iradeleriyle oluşan, kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı olmayacak, karşılığında bir bedel ödenebilecek sözleşme iş dünyasının olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Büyük acılara ve kayıplara neden olan virüsün verdiği ve vereceği zararların daha da artmaması için iş dünyasının tüm önlemlerini almasının önemini belirten Özer, arabuluculuğun önemli bir misyon üstlendiğini, aksi halde kriz sonrası hukuki uyuşmazlık ve dava yoluna gidilmesi halinde çok daha büyük bir karmaşa ortamının oluşabileceğini sözlerine ekledi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı