Cumhurbaşkanı Erdoğan; ``Kahramanmaraş Her Zaman Yanımızda Olmuştur``
Gündem 11.09.2021 10:16:25 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ``Kahramanmaraş Her Zaman Yanımızda Olmuştur``

Bir dizi program için Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen toplu açılışta ‘edelere' seslendi, "Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi, bu hedeflerimize giden yolda hep yanımızda olaca

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta bir dizi program gerçekleştirdi. İlk olarak AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde konuşan Erdoğan, Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Milli İrade Meydanı'ndaki programda Erdoğan'ı, binlerce vatandaş karşıladı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız misafirimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza kahraman şehrimize hoş geldiniz diyorum. Kıymetli hemşehrilerim, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdiriyle, sizlerin teveccühüyle üstlendiğimiz bu görevde iki buçuk yılı geride bıraktık. Bütün gayretimiz Kahramanmaraş'ımız için oldu. Göreve gelir gelmez, mali yapımızı disipline ettik. Tüm paydaşlarımızla önceliklerimizi belirledik. Dünyayı etkileyen pandemi sürecine rağmen iki yılda yaptığımız 300 milyon TL yatırımı, bu yıl rekor bir artışla 700 Milyon TL'ye çıkardık. Kahramanmaraş'ın potansiyelini ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştık. Kalkınma yerelde başlar dedik, şehrimizin tüm önceliklerini birer birer yerine getirdik. Şehrimize en iyiyi kazandırmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş'ı çok seviyorum, bu şehrin evladı olmaktan onur duyuyorum. Bu şehre, hemşehrilerime hizmet etmekten gurur duyuyorum" diye konuştu.

 

Yedi Güzel Adamın Şehri

Toplu Açılış Töreni'nin devamında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanlığın kitabını yazan Maraş'tayız. Türkiye'nin kalem taşı, köşe taşı tarihler inşa ettiren ustabaşı Kahramanmaraş bizleri yine bağrına bastı. Sanatı söz olan şairlerin şehrinde gençlerimizle şiir konuşacağız. Burası Yedi Güzel Adam'ın şehridir, hepsi de birbirinden güzel 1 Milyon 200 Bin güzel adamın şehridir" ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş programındaki ertelenmeye dair bilgi aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planlamıştık. Ancak yurdumuzda şehirlerimizde afetler meydana geldi, ertelemek durumunda kaldık" dedi.

 

Edeler Hep Yanımızda Oldu

Konuşmasını Abdurrahim Karakoç'un Dosta Doğru şiirinden alıntıyla sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi, bu hedeflerimize giden yolda hep yanımızda olacağına yürekten inanıyorum. Buradaki gibi birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü sürece ülkemizin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez. Biz, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kahramanmaraş bugün namus günüdür diyerek başlattığı mücadeleyi 101. yıl önce tamamlayarak adını tarihe yazdırmıştı. Biz de bugün aynı mücadeleyi her alanda yürütüyoruz. Maraş kıyamının kahramanları Sütçü İmam, Aslan Bey, Senem Ayşe ve daha binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim bize bu kadim mücadeleyi, bizlerden sonra gelecek olanlara miras bırakmayı nasip eylesin" diye konuştu.

 

106 Proje 1,7 Milyar TL Yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında kentte yapılan yatırımları anlattı, "Pandemi sürecine rağmen bir yandan yeni yatırımlar hayata geçirdik, bir yandan yeni projelerimizi hizmete aldık. Sadece Kahramanmaraş'ta yaptığımız yatırım miktarı 1,7 Milyar TL oldu. Bakanlıklarımızın sağlıktan, toplu konutlara, yurtlardan, okullara, hastanelerden, sanayi ve arıtma tesislerine kadar hayata geçirdiği yatırımlarımızı bugün resmen hizmete alıyoruz. Tüm bu yatırım ve hizmetlerin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediyelerimizin gayretleri sayesinde Kahramanmaraş'ta hamdolsun bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdik. Kuyumcukent İhtisas Sanayi Sitesi bunun en net örneklerindendir. Son 19 yılda toplamda 38 katrilyon lira yatırımı kahraman şehrimize kazandırdık. Kahramanmaraş'ta 5 ayrı projemizle 2 binin üzerinde konut yapıyoruz, bu konutları 2022 yılına kadar tamamlıyoruz. Şehrimizde 5 millet bahçesi projemiz vardı, bunların 4'ünü bugün hizmete alıyoruz". Raylı sistemler ile ilgili bir de müjde veren Erdoğan, "Hızlı tren için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeyle Kahramanmaraş Gaziantep arası 53 dakikaya inecek" dedi. Erdoğan, tek gayesinin Türkiye'yi her alanda en yüksek seviyeye çıkmış olarak görmek olduğunu belirtti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı