Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kitap Fuarında
21.10.2018 22:38:23 0

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kitap Fuarında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarı'nın Onur Konukları'ndan birisi olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, fuarda okuyucularla bir araya geldi.

Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarı'na gelişinde ilk önce fuarı gezen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha sonra da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Standını ziyaret ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'la sohbet etti.

Büyükşehir Belediyesi standını ziyaretinin ardından okuyucularıyla buluşarak kitap imzalayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın burada gazetecilere bir açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Büyükşehir Belediyesince Kahramanmaraş Fuar Merkezi`nde düzenlenen, Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı`nı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, etkinlik için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.


Kahramanmaraş`ın son yıllarda Anadolu`nun öne çıkan, ilgi toplayan, önemli kitap fuarlarından biri haline gelmeye başladığını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, her şeyin anlık üretilip anlık tüketildiği dijital çağda, okuma kültürünün eş zamanlı güçlenerek devam etmesinin büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla ülkenin en büyük kütüphanesini Ankara`da ''Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'' olarak kurma faaliyetlerine başlandığını anlattı.


Fuarda sadece okurla okuyucunun ya da yayıncıyla okuyucunun buluşmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın; yazarlar, şairler, araştırmacılar, edebiyatçıların da bir araya geldiğini, fuar alanının dışında başka yerlerde de şehrin hemen her bölgesinde güzel faaliyetler, sohbetler ve konferanslar yapıldığını söyledi.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kahramanmaraş`ın edebiyat ve kültür alanındaki önemine işaret ederek şunları kaydetti: ''Özellikle Maraş gibi şiirin, edebiyatın zaten zengin ve güçlü olduğu şehrimiz biraz daha güçlenmiş oluyor. Maraş gibi Yedi Güzel Adam`ı üretmiş, Aşık Mahsuni Şerif`i üretmiş, daha birçok şairi, edebiyatçıyı üretmiş şehrimizin de bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapması gerçekten memnuniyet verici. Gündem ne olursa olsun, son dakika haberleri ne olursa olsun, her insanımız her yaştan mutlaka kitapla, okumakla, defteriyle, kalemiyle birlikte olsun. Okumaları bereketli olsun.''


Fuara ilişkin değerlendirmesinin ardından Kalın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ile vatandaşlara kendi kitaplarını imzaladı.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın fuar ziyaretinin ardından ilimizden ayrıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı