Dasifed Ödüllü Fikir Maratonu BaşladI
Gündem 17.01.2022 10:26:18 0

Dasifed Ödüllü Fikir Maratonu BaşladI

Ortak akıl ile bölgesel kalkınmaya odaklanan TÜRKONFED yürütücülüğündeki Bölgesel İş Ağları Projesi DASİFED Fikir Maratonu başladı. DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gülay GÜL, "Erkeğin Sloganı?”, "Okuldan İşe”, "İşe Göre Eğitim” olmak üzere üç farklı aland

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi federasyonların kapasitelerini geliştirip, sivil toplum bilinci ile sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırarak, ortak akıl ile bölgesel kalkınmayı hedefleyen Bölgesel İş Ağları Projesi (BİA Projesi) kapsamında; Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) üye dernekleri, TR63 Bölgesi (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, Kalkınma Ajansı, kamu kurum temsilcileri, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından bütünsel yaklaşım ile tasarlanan sentez toplantılarında bölgesel sorunları ve çözümleri masaya yatırdı.

Ortak akıl ile belirlenen sorunlara, başta gençler olmak üzere, bölge insanının fikirlerini alarak, bölgesel kalkınma odaklı projelerin geniş kitleleri kapsaması adına başlatılan fikir maratonunda en yaratıcı ve yenilikçi fikirler TÜRKONFED ve DASİFED Seçici Kurulu tarafından ödüllendirilecek.

DASİFED'de Hedef: Ortak akıl ile bölgeye artı değer katmak ve çözümün parçası olmak

Sekiz üye derneği, 1500'e yakın gönüllü iş insanının yer aldığı DASİFED'in ortak akıl oluşturmak ve kapsayıcılığı artırmak amacıyla fikir maratonunu başlattığını belirten DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gülay GÜL,  "DASİFED yerelden bölge ve ülke ekonomisine katkılarını sürdürerek  "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler'' ile kalkınmada öncü ve birleştirici rol oynamaktadır. Bölgemizin sorunlarının çözümünde uygulanabilir, yaratıcı ve sürdürülebilir fikirler arasından seçici kurulumuzun belirlediği her kategoriden beş olmak üzere toplam 15 fikir ödüllendirilecek. Üç gün süren sentez toplantıları sonrasında bölgemize ait sorunları ve çözümleri üye derneklerimiz, STK'lar, üniversiteler, kalkınma ajansı, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcılar ile değerlendirdik. Ortaya çıkan çözüm odaklı sonuçları projelendirmek ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak uygulanabilir fikirleri hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Katılımcılığı ve Kapsayıcılığı Artırmak için Dijital Bir Araç: Fikrimiz.Org

"Güçlü Kurum, Güçlü Bölge" ve "Güçlü Bölge, Güçlü Sivil Toplum" mottosu ile hayata geçirilen BİA projesi kapsamında, www.fikrimiz.org platformu üzerinden, dijital ortamda farklı kesimlerden toplanan fikirler bağımsız olarak değerlendiriliyor.

Her kategoride beş yaratıcı fikrin ödüllendirileceği fikir maratonunda elde edilen sonuçlar DASİFED'in bölgesel kalkınma projelerinde yön gösterici olacak.

3 Yarışma ile DASİFED Fikir Maratonu Başladı

Ortak akıl ile bölgede ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirilmesi, toplumun yaratıcı enerjisinin tüm aşamalara dahil olabilmesi ve katılımcılığı arttırmak amacıyla www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık düzenlenen DASİFED Ödüllü Fikir Maratonu üç ana temada başladı.

Erkeğin Sloganı Ne olurdu?

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sadece kadınları ilgilendiren bir sorun değil, bir insan hakları konusudur. Peki kadının hayatın her alanına aktif katılımını güçlendiren ve toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir kampanya yapılsaydı ve bunu erkekler yürütüyor olsaydı kampanyanın sloganı ne olurdu?

Okuldan İşe : Mesleki ve Teknik Liselerin Algılarını Nasıl Yükseltebiliriz?

İstihdama kısa sürede katılabilecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Mesleki ve Teknik liseler maalesef daha az tercih edilmekte. Bunun bir sebebi de algı sorunu. Oysa iş dünyasının buradan gelecek kalifiye işgücüne çok ihtiyacı var. Peki sence toplumda bu okulların algısını yükseltebilmek için ne yapmalıyız?

 İşe Göre Eğitim için Nasıl Bir İlişki Kurulabilir?

Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların çok azı (%5) eğitimini aldığı iş kolunda çalışıyor. Bu okullar ve ilgili uzmanlık alanlarında iş yapan firmalar arasında iki tarafa da faydalı bir ilişki nasıl geliştirilebilir? Yaratıcı bir fikrin var mı?

 TÜRKONFED; BİA projesi kapsamında MEVLANASİFED (Konya, Karaman) ve TRAKYASİFED (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne) federasyonlarının sorumluluk alanı olan bölgelerde özel sorunların çözümü için  yaratıcı fikirleri toplamaya beş ay süre ile devam edecek.    

BİA Nedir?

Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. Dönemi kapsamında TÜRKONFED yürütücülüğünde hayata geçirilen ve üç aşamadan oluşan BİA Projesi'nin birinci aşamasında konfederasyon çatısı altında yer alan 30 federasyonun kurumsal kapasitelerini ve proje geliştirme becerilerini artırmak, üye federasyonların tam zamanlı personeline yönelik mesleki bilgilerini, yetkinliklerini ve ağ içindeki işbirliğini geliştirmek için bir eğitim programının geliştirilmesi planlanıyor.

Projenin ikinci aşaması pilot bölge olarak seçilen TÜRKONFED üye federasyonlarından DOĞUSİFED (Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Bitlis), İPEKYOLUSİFED (Erzurum, Erzincan, Bayburt),  DASİFED (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye),  MEVLANASİFED (Konya, Karaman),  TRAKYASİFED (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne) ev sahipliğinde  Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından 12 ay sürecek şekilde bütünsel bir yaklaşım ile gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Anadolu'da sivil toplum kapasitesinin geliştirilmesi, işbirliklerini artırılması,  ortak akıl ile bölgesel kalkınma için projeler oluşturulması ve bölge kalkınmaya yönelik tasarlanacak projelerin geliştirilme aşamasına toplumun da dahil olabilmesi için www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık ödüllü fikir yarışmaları düzenleniyor. Projenin üçüncü aşamasında ise TÜRKONFED`e üye tüm federasyonların, derneklerin ve üyelerinin birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri bir dijital platform oluşturuldu.

BİA projesi hakkında detaylı bilgi almak için: https://bia.turkonfed.org/

Bölgesel İş ağları Projesi (BİA) T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programı'nın üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi'dir. Sivil Toplum Destek Programı, STK'ların kapasitelerinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen bir hibe programıdır ve Sivil Toplum Destek Programı'nın üçüncü döneminde verilen desteklerle STK'ların kurumsal kapasitesinin artırılması ve STK'lar arası ortaklıkların teşvik edilmesi; aktif vatandaşlık ve STK'ların karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi ve son olarak aktif vatandaşlık için yasal çerçevenin geliştirilmesi hedeflenmektedir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.1° / 13.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı