Dulkadiroğlu`nun Hizmeti, Türkiye`ye Örnek Oldu
Gündem 19.12.2015 10:32:59 0

Dulkadiroğlu`nun Hizmeti, Türkiye`ye Örnek Oldu

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteynırı sistemi Türkiye`ye örnek oldu. Toplamda 17 il ve ilçe belediyesinin takip ettiği projeyi son olarak İstanbul Üsküdar Belediyesi inceledi.

''Dulkadiroğlu`nda çöp sorun olmayacak'' projesi kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılarak geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteynırı projesi, bölge belediyelerden sonra Türkiye genelinde de ses getirdi. 


Toplamda 17 il ve ilçe belediyesi tarafından takip edilen sistem, son olarak İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından yerinde incelendi. İstanbul Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan yeraltı çöp konteynırı sistemini kontrol ederek Dulkadiroğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Eshabil Coşkun`dan teknik bilgiler aldı.

Sistemin işleyişi hakkında detaylı bilgiler edinen Uzun, konuya ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Tarihi ve kültürel değerleri ön planda olan Üsküdar`da çöp konusunda görüntü ve koku kirliliğini önlemek amacıyla yeni bir sistem araştırdıklarını söyledi.

Bu araştırmalar sonucu Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteynır sistemine ulaştıklarını aktaran Uzun, projeyi yerinde görmek ve incelemek amacıyla Kahramanmaraş`a geldiklerini anlattı.

Uzun, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü : ''Dulkadiroğlu Belediyesi`nin yeraltı çöp konteynırı çalışmalarını sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada gördük ve gerekli araştırmaları yaptık. Çok önemli olan bu projede emeği geçenlere başta teşekkür etmek istiyorum.  Tarihi bir şehirde yaşıyoruz ve çöp konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Medeniyetimizin en önemli şehirlerinden bir tanesi de Kahramanmaraş`tır. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak bu önemli şehrin çöp sorununu nasıl çözüme kavuşturduğunu yerinde görmek istedik. Yapımı tamamlanmak üzere olan Çamlıca Cami`mizin etrafında bu projeyi uygulamayı düşünüyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi`yle iletişime geçtiğimizde temizlik işleri müdürümüz Eshabil bey bizleri karşıladı ve gerekli ilgi ve alakayı gösterdi.''
17 FARKLI BELEDİYE PROJEYLE İLGİLENİYOR
Konuya ilişkin bir açıklamada Dulkadiroğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Eshabil Coşkun yaptı. Coşkun, çevre temizliği konusunda çok büyük ses getiren projenin 17 farklı belediye tarafından takip edildiğini vurguladı. Coşkun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü :''İlçemizin merkez mahallelerinde uygulamaya başlatarak tüm ilçeye yaymaya başladığı yeraltı çöp konteynırı projesini İstanbul Üsküdar Belediyesi`nden meslektaşlarımız gelerek incelemelerde bulundu. Sistemimiz bir çok projenin ötesinde görüntü ve koku kirliğini tamamen ortadan kaldırıyor. Projemizi il ve ilçe olmak üzere toplamda 17 belediyemiz inceledi ve yapımı için çalışma başlattı. Projemizin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek.'' (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.1° / 13.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı