Eylül Ayında 212 TL Daha Yoksullaştık
Gündem 10.10.2018 13:14:01 0

Eylül Ayında 212 TL Daha Yoksullaştık

Türkiye Kamu-sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Sait Sürücü kamu çalışanları için ek zam talebinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından yapılan Eylül ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarına göre; Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan Eylül 2018 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.000,00 TL olarak hesaplandı. 
Konuya İlişkin Açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve Türk Büro-sen Şube Başkanı Sait SÜRÜCÜ;  Ağustos ayında,  5978,82 TL olan dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin 212,22 TL artışla 6.191,04 lira olarak belirlendiğini,  dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre %3,55 oranında arttığını söyledi. 

Çalışan tek kişinin açlık sınırının bir önceki aya göre %3,72 oranında yükseldiği ve 2.324,10 Lira olarak hesaplandığını, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamının ise 2018 yılı Eylül ayında 2.286,57 lira olarak tahmin edildiğini ifade eden Sait SÜRÜCÜ;"Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın Eylül 2018 verilerine göre günlük 46,85 TL olduğu belirlendi. 

Ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 1.405,47 TL olmuştur. Eylül 2018 itibarı ile ortalama 3.419,32 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının %41,1'ini oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 881,10 TL olarak belirlenen kira gideri ise Eylül 2018 ortalama maaşının %25,77'sine denk geldi. Buna göre bir memur, ortalama maaşının %66,87'sini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı. 

Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının %33,13'ü kalmıştır. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Eylül 2018 maaşından geriye yalnızca 1132,82 TL kaldı." Dedi

Eylül ayı asgari geçim sonuçları çerçevesinde ortaya çıkan rakamlar özellikle kamu görevlilerinin kayıplarının artarak devam ettiğini ortaya koyduğunu ifade eden SÜRÜCÜ; Gelirleri sabit olan ailelerin giderlerinin ise sürekli artmaya devam ettiğini, Eylül ayında memurun önceki aya göre 212 TL daha fakirleştiğini, Çalışanların bu rakamlarla geçinme imkanları kalmadığı gibi hayat standartlarının da giderek gerilemeye başladığını, Türkiye Kamu-Sen olarak Memurlara Ek zammın artık zaruri bir hale geldiğini söyleyerek, Kamu görevlilerine yapılacak ek zammın piyasalara da olumlu  yansıyacağının gözönünde tutularak bu konuda gerekli adımların derhal atılması gerektiğini ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.8° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı