Gelecek Partisi`nden O Partilere Teşekkür!
Siyasi 4.02.2022 14:54:04 0

Gelecek Partisi`nden O Partilere Teşekkür!

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlere bir kez daha seslenerek, ‘4 Şubat 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarını Boykot Edin' çağrısında bulundu.

Gelecek Partisi daha önce yaptığı basın açıklamaları, farkındalık çalışmaları, büyükelçiliklere ve siyasi partilere gönderdikleri ‘siyasi boykot' metinleri ile 4 Şubat 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına ilişkin kamuoyu oluşturmuş, hükümete Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de gerçekleşecek Kış Olimpiyatlarını boykot etmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, bir kez daha konunun önemine vurgu yaparak, partilere gönderilen ‘siyasi boykot metnini' imzalayan partilere teşekkür etti.

İşte Özdağ'ın açıklaması: "4 Şubat 2022 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başkenti Pekin'de Kış Olimpiyatları düzenlenecek. Olimpiyatlar 2 türlüdür, yaz ve kış olimpiyatları. Olimpiyatlar bir ülkeye verilirken 5 yıl önce belirlenir ama burada Doğu Türkistan'da çok ciddi şekilde insan hakları ihlalleri yapıldığına ilişkin iddialar vardır. Bu iddialarla ilgili bugüne kadar Çin Halk Cumhuriyeti kapılarını dünyadaki aktivistlere, İnsan Hakları Örgütlerine, siyasi partilere ve gazetecilere açmamıştır. Bu iddialar bir noktada gerçekliğe dönüşmeye başlamıştır. Amerika'da, Avrupa'da, Arap Ülkelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti'nde 2 milyondan fazla yaşayan Uygur, Kırgız ve Kazaklar'ın hemen hemen tamamı burada bir soykırım yapıldığını, inançlarını yaşayamadıklarını, dillerini konuşamadıklarını, kamplar oluşturulduğunu ve aynı zamanda ciddi şekilde zulümlerin yaşandığını; anne, baba, kardeş, akrabaları ile irtibatlarının koptuğunu, bunlarla görüşemediklerini ve akıbetlerinin meçhul olduğunu ifade etmektedirler. Çin Halk Cumhuriyeti bununla ilgili şuana kadar ‘ben yaptım oldu' mantığı ile hareket edip Birleşmiş Milletler dahil kimseye herhangi bir cevap vermemiştir ‘buyurun kapıları açıyorum' dememiştir.

Burada Gelecek Partisi olarak biz diyoruz ki bu olimpiyatlar diplomatik olarak boykot edilmelidir. Dünyada, çok önemli ülkeler buraya diplomatik boykot uyguluyorlar. Biz de ülkemizde faaliyette bulunan 22 partiye bir metin gönderdik (seçimlere girmeye hak kazanmış). Aynı zamanda Türkiye'de görev yapan 132 büyükelçiye bir mektup göndererek ‘niçin diplomatik boykot ilan edilmelidir, niçin sembolik sporcu gönderilmelidir' diye gerekçelerimizi yazarak gönderdik. Büyükelçilere teşekkür ediyoruz, çoğu büyükelçi cevap yazdı ve diplomatik boykota katkı vereceklerini belirtti. Siyasi Partilerden ise:

-Cumhuriyet Halk Partisi

-İYİ Parti

-Demokrat Parti

-Saadet Partisi

-Yeniden Refah Partisi

-Anavatan Partisi

-Demokratik Sol Parti

-Hür Dava Partisi

-Genç Parti

-Muhafazakar Yükseliş Partisi

-Memleket Partisi

-Zafer Partisi

Göndermiş olduğumuz siyasi boykot metnine hem katılıp hem de imzalarını attılar. Bunların haricinde;

-Halkların Demokratik Partisi: "İmzalamıyoruz ama katılıyoruz. Bilahare parti olarak açıklama yapacağız" demiş,

-Büyük Birlik Partisi: "İçeriğe katılıyoruz ancak gönderdiğiniz metnin ekinde yer alan imza kısmı partilerin alfabetik veya parlamentodaki temsiliyet sırasına göre dizilmediğinden bu metne imzamızı koymuyoruz" diye cevap vermiş,

-Bağımsız Türkiye Partisi ise: "Metnin içeriğine katılıyoruz ancak imzamızı koymuyoruz" demiştir.

Bu metne imza atan ‘Doğu Türkistan'da ciddi insan hakları ihlalleri vardır, zulümler vardır, inanç/fikir hürriyeti noktasında ciddi problemler vardır' diyen tüm  partilere teşekkür ediyoruz.

Türkiye nerede bir insan hakları ihlali varsa, mezhebine, etnisitesine bakmadan, milliyetine bakmadan, orada olmalıyız diye düşünüyoruz. Çünkü bizim tarihimiz bunun onlarca, yüzlerce müspet örneği ile dolu. Bugün de yapılması gereken budur. Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap Yazıcı Hanımefendi, E. Büyükelçi Ümit Yardım Bey ve bendenizin konu ile ilgili düzenlediğimiz basın toplantısında yapmış olduğumuz açıklamalar geçerlidir. Hristiyan Batı Dünyası diplomatik boykot uygularken, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler, Müslümanım diyenler, Doğu Türkistanlılara soydaş diyenler, ümmet diye bakanlar Doğu Türkistan'a hiçbir duyarlılık göstermiyorlar. Diplomatik boykot da uygulamıyorlar, sembolik sporcu gönderme gibi bir büyüklüğü de göstermiyorlar.

‘AKP VE MHP'YE OY VERENLERE SESLENİYORUM'

Buradan milletimize, yani Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) oy verenlere seslenmek istiyorum: Doğu Türkistan bizim ata yurdumuzdur, Kaşgarlı Mahmut'un memleketidir. Biz bir yerde dilimizi, sözlüğümüzü/kelimelerimizi onlara borçluyuz. Geldiğimiz yerdeki ata yurdumuza karşı bir vefa borcumuzun olması gerekir. Bu insanlar bizim soydaşlarımız/kardeşlerimiz, dindaşlarımız, kültürdaşlarımız, tarihdaşlarımız, her şeyden öte insanlar… Bu metne imza atmayan partilerin seçmenlerinin oy verdikleri partileri değerlendirmeye davet ediyoruz. Gelecek Partisi olarak biz diplomatik boykottan yanayız. Hatta yetmez Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten hükümet, çok hızlı bir şekilde sembolik sporcu gönderme kararı almalıdır. Her şey swap değildir, para değildir, hak gücün önündedir! Saygılarımızla."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı