Tarih: 10.01.2012 15:07

Kıyak Emeklilik

Facebook Twitter Linked-in

Vekilleri 2 yılda emekli eden yasadan söz etmek itiyorum.

Milletvekillerimiz epey bir yıldan beri seçilip meclise gittikten iki yıl sonra emekli oluyorlar. Hem de iyi bir emekli maaşıyla. Şimdi de bu ?iyi bir emekli maaşı? artırılmak isteniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül köşkte yasayı veto edip Meclise gönderdi.

Peki şimdi ne olacak?

Tarafsız olarak değerlendirildiğinde Vekillerin üst düzey harcamaları vardır. Ulaşım giderlerinden tutun düğün nişan sünnet doğum günü gibi seçmenlerin özel günlerine hediye masraflarına kadar bir takım giderleri vardır. Bu giderleri karşılayacak bir maaş onların da hakkı gibi düşünülebilir. Ama iki yılda emekli olmak vatandaşın hazmedeceği bir şey değildir. Hangi Başbakan zamanında çıktıysa böyle bir yasa çıktı ve Türkiye?nin kamburu oldu. Yirmi yıl sonra ülkede kıyak emekli sayısı o kadar çok artacak ki bunlar mutlu azınlık olarak değerlendirilecekler. Onlara Devlet Baba para yetiştirmekten usanacak.

Üstelik bu emeklilerin birçoğu SSK veya Emekli Sandığından veya Bağkur?dan zaten emekli olmuş veya daha sonra emekli olmuş insanlar.

El insaf?

Vatandaş; Cumhurbaşkanının Başbakanın, Bakanların, Genel Kurmay Başkanının, Danıştay Sayıştay Yargıtay Anayasa Mahkemesi vs. başkanlarının görevleri bittikten sonra yaşam standartlarının yüksek olmasına itiraz etmiyor ama Vekillere gelince bunu kabullenmek istemiyor.

Esnafımızın büyük bir kısmı yanında çalışan kalfasını sigorta ettirmekten acizken, yanında çalışan kalfa henüz SSK?ya kaydolmamışken Vekillerin iki yılda emekli olmalarını hazmedemiyor.

Şöyle diyorlar:

Bir insan bir partinin Vekili olarak Meclise gitse? Orada uyuklaya uyuklaya (böyleleri de var) iki yıl geçirse aslanlar gibi emekli olacak. Ömür boyu da maaş alacak. Hem de dünyanın parası bir maaş olacak. Bu yüzden seçim zamanı aday olmak için birbirlerini yiyorlar. Çoğunda ?Ah bir seçilsem iki yıl sonra emekliyim?? düşüncesi var.

Hizmet?

O ayrı, bu ayrı?

Olmadı beyler?

Halkın büyük bir kesimi ekmek parasını bulmakta zorlanırken böyle emeklilikler, böyle üst düzey maaşlar olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı çok haklı bir şekilde yasayı veto etti. Umarız ki Meclis sağduyulu davranarak Vekil maaşlarını makul seviyede tutar.

Yorum sizin?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —