Bir Babanın kiralık katil tuttu iddiası
Gündem 13.03.2012 07:36:50 0

Bir Babanın kiralık katil tuttu iddiası

Bir Babanın kiralık katil tuttu iddiası

Kahramanmaraş'ta çıkan kavgada, av tüfeğiyle başından vurulup ağır yaralanan, hastanede beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan organları 5 kişiye can olan Kenan Bozoğlu'nun babası Z. Bozoğlu, 'cinayete azmettirmek' suçundan gözaltına alındı. Baba Bozoğlu'nun, oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu 32 yaşındaki Seyit Gazi Dağıstanlı'yı öldürttüğü ileri sürüldü.

Göksun İlçesinde şoförlük yapan Kenan Bozoğlu, geçen 26 Mayıs tarihinde silahlı kavganın ortasında kalınca rastgele açılan ateş sonucu başına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Bozoğlu, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınan Bozoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti.

Babası 67 yaşındaki Z. Bozoğlu da, oğlunun organlarını bağışladı. Bozoğlu'nun kalbi, karaciğeri, iki böbreği ve pankreası nakil bekleyen 5 hastaya nakledildi.

Bozoğlu Ailesi, olay yerine birlikte gittikleri ve kavgadan yara almadan kurtulan 32 yaşındaki Seyit Gazi Dağıstanlı'yı oğullarının ölümünden sorumlu tutmaya başladı. Dağıstanlı, ilçedeki dedikodular ve baskılardan kurtulmak için ailesiyle birlikte olaydan kısa süre sonra Antalya'nın Alanya İlçesine yerleşti. Dağıstanlı, 4 Şubat tarihinde ortadan kayboldu. Ailesi, oğullarının kaybolmasıyla ilgili polise kayıp ihbarında bulundu. Bu arada Dağıstanlı'nın cesedi, 5 Şubat'ta Konyaaltı İlçesi Beldibi sahilinde bulundu.

El ve ayakları kaşkolla bağlanmış halde cesedi bulunan Seyit Gazi Dağıstanlı'nın başına sert bir cisimle vurulduğu, ardından el ve ayakları bağlandıktan sonra denize atıldığı ortaya çıktı.

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık yüz kişi ile aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu 10 işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Polis, kamera kayıtlarına yansıyan kişiler ile öldürülen Kenan Bozoğlu'nun ailesinin de aralarında bulunduğu onlarca kişiyi teknik izlemeye aldı. Telefon dinlemelerinin de desteğiyle polis, cinayeti O.A. (28) ve Ü.Y. (27)'nin birlikte işlediğini, onları da Kayseri'de kereste fabrikası olan K. Bozoğlu'nun babası Z. Bozoğlu ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışan ağabeyi M. Bozoğlu (39)'nun azmettirdiğini belirledi.

Kayseri'de gözaltına alınan 47 yaşındaki Ramazan A.'ın da katil zanlıları ile Z. Bozoğlu arasında aracılık yaptığı, Süleyman N.D. (57)'in para havalelerini gerçekleştirdiği, Göksun'da yakalanan İ.A'nın kiralık olarak geldiği, ancak korktuğu için vazgeçerek döndüğü anlaşıldı. İ. Bozoğlu'nun yine aracılık ve transfer işlerine yardım ettiği, Eyüp K.'nın yardım ettiği, Alanya'da yaşayan H.T. ve S.K.'nın ise kiralık katillere olaydan sonra yemek, sigara ve akaryakıt temin ettiği belirlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden baba Z. Bozoğlu ve oğlu M. Bozoğlu'nun, Kenan Bozoğlu'nun ölümünden sorumlu tuttukları Seyit Gazi Dağıstanlı'nın öldürülmesi için kiralık katil olarak tuttukları kişilerle 150 bin TL'ye anlaştığı ortaya çıktı. Paranın küçük bir kısmını alan şüphelilerin diğer bölümünü ise kısa süre sonra almaya hazırlandıkları belirtildi.

Cinayet şüphelisi Oktay A. (28)'nın öldürdüğü Seyit Gazi Dağıstanlı'nın çocukluk arkadaşı olduğu da ortaya çıktı. Poliste 4 gün sorgulanan 11 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.4° / 10.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı