At Sahibine Göre
Gündem 5.06.2012 06:05:58 0

At Sahibine Göre

At Sahibine Göre

Bu gün, toplum hayatımızda, ilgili ve meraklılarının dışında, atın pek esamisi okunmuyordur. Ama geçmişimizde atla ilgili çok efsane, çok deyiş vardır. Dilimizde kelime hazinesi bu önemsemeden dolayı oldukça zengindir. Atla ilgili birçok atasözümüz vardır. Bu atasözlerini gerektiği  yerlerde mecazi olarak kullanıyoruz.Bunlar söz gelimi; at murattır, at yedi günde it yediği günde, yürük at yemini kendi artırır,yürük ata paha  biçilmez.,at binenin kılıç kuşananındır, kır atın yanında  duranın ya huyundan ya tüyünden,atın yürükse bin de kaç, ata binersen Allah?ı attan inersen atı unutma, at avrat pusat emanet verilmez,atın dorusu yiğidin delisi makbuldür gibi daha  birçok atasözümüz vardır.

Atasözlerimize ilişkin bu sözlerin yazımızla ne ilintisi var? Diye kafamıza bir soru takılabilinir.Bu ilintinin  nedeni, bir öğrenci velisi olarak  izleme şansım olan 1 Mayıs 2012 deki İsmail Kurtul  ilköğretim  okulundaki  yıl sonu etkinliğidir. Bilindiği gibi okul ;Abdülkadir  Kurtul?un  babası İsmail Kurtul?un  adına yaptırdığı  bir devlet okulu? Donanım  olarak, adan, zeye  bütün detaylar  ve gereksinimler  düşünülerek dizayn edilmiş. Abdülkadir Kurtul bey eğitim ve öğretim konusunda titizlendikçe Kahramanmaraş Milli Eğitim  Müdürlüğü de  aynı duyarlılıkla  kadro  oluşumunda  gerekli özeni göstermiştir. İdaresiyle, öğretmeniyle,velisiyle eğitim ve öğretim başladığı  2010-2011  yılından itibaren  çok  düzeyli bir eğitim ve öğretim sürdürmeye başlamıştır.Bu yapısıyla da kentimizde  pilot örnek bir okul olmuştur.Eğitim ve öğretimin sağlıklı bir mecrada ilerlemesi için  hiçbir sorumluluğu olmamasına karşın ,gönüllülük esasına dayalı olarak  Abdülkadir  beyin  heyecanı ,coşkusu  ,çabası  elektriği olarak  bütün bireylere geçmiş ,mutlak başarı elde edilmiştir.İşte at imajı buradan çağrışım yaptı.Burda:??Kır atın  yanında duran ya huyundan ,ya tüyündendir.?? Atasözü buna denk düşmektedir.

1 Mayıs 2012 sabahı bütün öğrencilerde gözlenen mutluluk görülmeye değerdi. Abdülkadir  beyin angaje ettiği  Efe Organizasyonun  okul bahçesine kurulan  luna parkında  tüm öğrencilerimiz  doyasıya, gönüllerince eğlendiler. Oyuna doydular.Bayramlık giysileriyle çocuklarımız okul bahçesini bir panayır yerine döndürdüler.Zaman ilerleyip de  program saati 20.00 ?ye gelindiğinde ,okul bahçesi  seçkin velilerimizle ve çocuklarımızca  hınca hınç  dolmuştu.Geç kalanlar maalesef  programı  ayakta izlemek  durumunda kaldılar.programda birbirinden güzel skeçler, keman melodike dinletileri, solu gitar eşliğinde  şarkılar,ana sınıfının sunduğu  gösteri, İngilizce,Türkçe  başarılı sunum?Hepsi birbirinden güzeldi.Hep öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi  emeklerinden dolayı kutlamak gerekir.Resim öğretmenimizin sergisi geceye bir başka güzellik kattı.

Programdaki güzellikleri tek tek saymak  çok zor. O nedenle emeği geçenlerin ellerine gönüllerine sağlık. Hem çocuklarımız  hem de  velilerimiz  dolu, dolu bir  etkinliğe tanık oldular.Kapanış seronomisindeki  disko müzik  ve  öğrencilerimizin  coşkusu  görülmeye değerdi.Nice böyle başarılı bir yılın sonunda  kutlanacak  günler dileğiyle?


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı