Türkçe Sevdalısı İngilizce Öğretmenleri

Türkçe Sevdalısı İngilizce Öğretmenleri

Türkçe Sevdalısı İngilizce Öğretmenleri

Özel Özderya İlköğretim Okulu ?Kültür, Edebiyat ve Türkçe Sevdalıları Kulübü? Öğrencileri; ?Türkçemize Sahip Çıkalım, Onu Doğru ve Etkili Kullanalım? konulu bir dizi etkinlik yapıyor.

 ?Türkçemize Sahip Çıkalım, Onu Doğru ve Etkili Kullanalım? konulu etkinlik doğrultusunda Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkanı ziyaret eden Özel Öz Derya İlköğretim Okul Müdürü M.Fatih Erdoğan, İngilizce öğretmenleri Mustafa Edip Çelik, Kübra Önat ve bir grup öğrenci başlattıkları etkinlikle ilgili bilgi verdiler.

?Türk Milletinin dili Türkçedir. Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Dil bilimcilere göre; kelime türetme yeteneği bakımından da dünyanın en güçlü dilidir.? Diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, konuşmasına daha sonra şöyle devam etti.

?Toplumları millet haline getiren en önemli unsur dildir. Dil, duygu ve düşünceyi insana aktaran bir vasıta olduğu gibi, insan topluluklarının bir yığın ve kitle olmaktan kurtaran, aralarında 'duygu ve düşünce birliği' olan bir cemiyet yani 'millet' haline getiren en önemli kültürel değerdir. Ayrıca dil, kültürün temeli olduğu gibi taşıyıcısıdır da... Dili yok ettiğiniz takdirde milli ruh ve kültür diye bir şey kalmaz. Bu sebeple dili korumak, koruyucu tedbirler almak önemlidir.

Böyle bir çalışmayı başlattığınız için sizi ve çalışma arkadaşlarınızı kutluyorum, başarılar diliyorum, sizleri destekliyorum. Hele de iki İngilizce öğretmeninin Türkçe sevdalısı olması beni ayrıca mutlu etmiştir? dedi.

Özel Öz Derya İlköğretim Okul Müdürü Fatih Erdoğan; ?Millet olma vasfının en önemli unsuru hiç şüphesiz dildir. Duygu ve düşüncelerimizi, sevinç ve kederlerimizi ancak dil sayesinde paylaşabiliriz. Son yıllarda çok yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan İnternet maalesef gençlerimizi kendi dillerinden hızla uzaklaştırmaya başladı. Başta Türkçe Öğretmenimiz Nevzat Tarakçı olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Herkesi Türkçemizi daha doğru ve daha yaygın kullanmaya davet ediyorum? dedi

Etkinlik kapsamında Özel İdare İş Merkezinin önünde kurulan stantta Öğrenciler gün boyunca Türkçemiz ile ilgili anket düzenleyecekler bu anketle ?Türkçemizin daha doğru kullanılması hususunda? dikkat çekilmeye çalışılacak.

 Trabzon Caddesi üzerindeki iş yerleri ziyaret edilecek. Türkçe isim kullanan işyerlerine teşekkür belgesi ve kırmızı karanfiller bırakılacak, yabancı isim kullanan iş yerlerine sitem edilecek. (Esra AKÇAKALE)



1

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

2

Kipaş Tekstil, İnovalig Türkiye Yarışmasında İlk 5’te

3

Görgel: “Tüm Hemşehrilerimizi TEKNOFEST Heyecanını Yaşamaya Bekliyoruz”

4

Akpınar, “Pazar Günü Bertize Herkesi Davet Ediyorum,”

5

Görgel’den İbrahim Sarı’ya Teşekkür Belgesi