Fırat, Nurhak
Gündem 16.08.2012 10:28:20 0

Fırat, Nurhak'ta Çok Güzel 2 Yıl Geçirdim

Yaz Kararnamesi ile tayini Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine çıkan Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat için veda yemeği düzenledi.

Veda yemeğinde duygu dolu bir konuşma yapan Kaymakam Fırat, "Ben Nurhak'ta çok güzel bir iki yıl geçirdim, herkese çok teşekkür ediyorum. Çok dost kazandım. Bundan sonra devlet bizi nerede, hangi görevde vazifelendirirse biz Nurhak'ın hizmetindeyiz" dedi.

Nurhak Öğretmenevi Bahçesinde verilen iftar yemeğine; Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Emniyet Amiri Alparslan Alptuğ, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Haytaoğlu, Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emin Polat, kurum ve kuruluş temsilcileri, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

30 Temmuz 2010 tarihli kararname ile Nurhak'a atanan Kaymakam Eyüp Fırat, 2 yılın ardından tayininin Akçakale'ye çıktığını ifade ederek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kahramanmaraş ilimizde sayın valimiz başta olmak üzere, il müdürlerimizle, çevre ilçelerle özellikle Elbistan'la, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum her hususta yanımızda oldu. Mesai arkadaşlarımla, ilçe müdürlerimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi yarı yolda bırakmadılar. Kendilerine verdiğimiz görevin fazlasını yerine getirdiler. Siyasetle, bürokrasiyle son derece uyumlu çalıştık. Bunun meyvelerini de aldığımız kanaatindeyim. Tabi veda konuşmaları çok zor, kelimeler insanın boğazına düğümleniyor. Ben Nurhak'ta çok güzel bir iki yıl geçirdim, herkese çok teşekkür ediyorum. Çok dost kazandım. Bundan sonra devlet bizi nerede, hangi görevde vazifelendirirse biz Nurhak'ın hizmetindeyiz. Konuşmamı küçük bir anekdot ile kapatıyorum. Mevlana ile Şems-i Tebriz'inin muhabbetleri meşhur. Bir gün Mevlana Hazretleri bir sohbet esnasında içeriye biri giriyor ve ‘Ben Şems'i gördüm' diyor. Mevlana ise üzerindeki çok değerli kaftanını çıkararak, o adama veriyor. Kaftanı alıp uzaklaşınca vatandaş, içeridekiler, ‘yalan söylüyor, neden kaftanınızı verdiniz?' deyince diyor ki; ‘Yalanına kaftanımı verdim. Doğru söylese idi bütün servetimi verirdim.' Bende bu muhabbetle haberlerini bekliyorum ve teşekkür ediyorum."

Daha sonra mikrofona gelen Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Kaymakam Eyüp Fırat'ın ilçeye çok büyük katkılar sağladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Eğitime öğretime gerçekten çok büyük katkıları oldu. Onun koordinatörlüğünde eğitim Nurhak'ta gerçekten önemli mesafe kat etti. Nurhaklı gençlerin iki tane valizi vardır. Biri gurbetçi valizi, diğeri eğitim valizi. Ekmeğinin peşinde gurbette olan vatandaşlarımız azımsanmayacak kadar çok. Ama biz hep şunu söyledik. ‘Nurhak'ta eğitim valizleri toplansın, eğitim yolculuğu yapılsın' dedik. Bunu da kaymakam bey büyük ölçüde başardı. Sayısal anlamda Türkiye birinciliğini aldı. Nurhak tarihine geçmesi gereken bir ödüldür. Sayın Kaymakamımız Eyüp Fırat'ın döneminde bu gerçekleşti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Nurhak ilçemiz öteden beri yatırımları az alan bir ilçeydi. Ama bu dönem itibarı ile birlikte çalışmanın, Nurhak ilçesinin sıkıntılarını birlikte aşmanın tadını hep beraber yaşadık. Kanalizasyon ihalesi yapılmış bir Nurhak ilçesi, az da olsa sıcak asfalta tanık olacak bir Nurhak, bunlarda hiç azımsanmayacak kadar önemli değerlerden bir tanesidir. Avukat olunca, biliyorsunuz adliyemizi Elbistanlı dostlarımıza emanet ettik. Bu bir yanlıştı, bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesi gerekir. Hakim ve savcılarımızı burada misafir olarak değil, ev sahibi olarak görmek istiyoruz."

Kaymakam Fırat'a, Nurhak'a hizmetlerinden dolayı bir de plaket takdim eden Başkan Akkuş, "Gittiği yerde başarılı olacağına, başarısını devam ettireceğinden hiç şüphemiz yoktur. Memuriyet olduğu için bir gün Nurhak'tan ayrılacağını biliyorduk. Bir arkadaşı, dostu uğurluyoruz ve yolunuz açık olsun diyoruz" dedi.

İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.9° / 6.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı