Çadır kent okullardan önce yetişecek

24.08.2012 13:55:49

Kahramanmaraş'a yerleştirilen Suriyeli mülteciler için kurulacak olan Çadır kentin Ağustos sonunda bitirilmesi bekleniyor.

İlk etapta 10 bin kişilik Suriyeli vatandaş için bin çadır kurulacak.  Çadırkentinelektrik, kanalizasyon, sosyal alanların oluşturulması gibi altyapı çalışmalarında sona gelindi. Diğer taraftan da çadırlar kurulmaya başlandı.

Ayrıca Yusuflar Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi üst kısmında kurulmaya başlanan Çadır kent'te İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kayseri' den gelen UMKE ekipleri Sahra Hastanesi,Acil müdahale birimi kurma çalışmalarında da sona gelindi.

Çadır kent'te yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü  İhsan Karadutlu, Çadırken  çalışmalarının devam ettiğini,Pazartesi,Salı gününe kadar altyapı çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.Suriyeli mültecilerin Yatılı bölge İlköğretim okullarında ve Fuar merkezinde misafir edildiklerini belirten Karadutlu, Çadırken alanı tamamlandıktan sonra misafirlerin bir an önce Çadır kent alanına taşınacaklarını belirtti.Şu ana kadar 200 çadırın kurulduğunu belirten Karadutlu,bu hafta sonuna  kadar bütün çadırları kurmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca Karadutlu diğer çalışmalarında peyder pey devam edeceğini vurguladı. 

(Selçuk KILINÇ)



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"