Gündem

Gündem Haberleri

Organik tavukçuluk projesi

Organik tavukçuluk projesi

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) tarafından hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçiriliyor.

Bu yıl ek yerleştirme ile öğrenci alınacak olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı'nda görev yapacak olan öğretim görevlileri tarafından uygulanacak proje ile organik tavukçuluk yapılacak.

Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda, kapari, organik karpuz ve organik domates yetiştiriciliğinin ardından, insanların en çok tükettiği tavuk etinin organik olarak üretilmesi amacıyla yeni bir projeye daha imza atılıyor.

EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, bu yıl açılan ve ek yerleştirme ile öğrenci alacak Laborant ve Veteriner Sağlık Programı için 3 yeni öğretim görevlisinin kadroya dahil edildiğini belirterek, bu öğretim görevlilerinin bilgilerinden istifade edilerek, organik tavukçuluk projesinin hazırlandığını söyledi.

Okul arazisinde bulunan ve kullanılmayan küçük bir binanın proje için hazırlanacağını ifade eden Binici, amaçlarının üretim yapmak ve ticari gelir elde etmek olmadığını belirterek, akademisyenlerin bulundukları bölgelere katkı sağlayacak projeler üreterek, o bölgenin müteşebbislerine yol göstermek olduğunu kaydetti.

Organik olarak ürettikleri karpuz ve özellikle domatesten yüksek verim aldıklarını dile getiren Binici, "Bizim buradaki amacımız, tarım şehri olan Elbistan'da organik olarak ürün yetiştirilebileceğini göstermek, çiftçilerimize alternatifler sunmaktır" dedi.

Elbistan'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çeken EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, tarım projelerinin yanı sıra hayvancılık alanında da bir proje hazırladıklarını söyledi.

Organik tavukçuluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Binici, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi bu yıl Türkiye genelinde çok popüler olan yeni bir bölüm açtık. Laborant ve Veteriner Sağlık Programına bu sene ek yerleştirme ile öğrenci alacağız. Bölümümüz için atanan 3 yeni arkadaşımız var. Öğretim Görevlileri Zooteknist Seyhan Şerife Işık, Veteriner Hekim Serkan Ali Akarsu ve Biyolog Şakir Akgün arkadaşlarımız ile birlikte organik tavukçuluk projesini uygulayacağız. Bu amaçla okulumuz arazisinde bulunan ve kullanılmayan bir binayı, bu amaca uygun hale getireceğiz. Burada, Ayşe teyzemiz köyünde, bağında, bahçesinde nasıl tavuk yetiştiriyor ise bizde aynı şekilde organik olarak tavuk yetiştireceğiz. Burada, 3 akademisyen arkadaşımızın bilgi ve becerilerini de projeye katarak, bu işi daha bilimsel hale getireceğiz. Tavuklar, büyük çiftliklerdeki gibi yatarak büyümeyecek. Gezecek, dolaşacak, yumurtasının sarısı kocaman olacak. Bizler projeyi hazırlayıp uygulamaya koyacağız. Bu konudaki üretim fikirlerini ise tabiî ki müteşebbislerimiz geliştirecek. Bizden üretim teknikleri ve metotları konusunda destek isteyen yatırımcılara kapımız her zaman açık olacaktır."

İHA



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”