Tarih: 11.09.2012 13:49

Yüksek okulu arıcılık bölümüyle eğitime açıldı(!)

Facebook Twitter Linked-in

Kim demiş yüksek okulumuzda sadece İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler, Pazarlama, Muhasebe, Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği ve Bilgisayar Programcılığı bölümleri var diye. Bal gibi bir bölümümüz daha açıldı. O da Arıcılık bölümü. Yalnız bu bölümün açıldığından pek kimsenin haberi yok. Hatta Pazarcık Meslek Yüksek Okulu yönetiminin de haberi yok. Ancak baraj kenarındaki yüksek okul kampüsümüze gidin bakın, söylenenlere hak vereceksiniz. Arılar ve kovanlar okuldaki yerlerini almışlar. Biz de şöyle düşündük, demek ki, Rektörlük; İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler, Pazarlama, Muhasebe, Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerini Kahramanmaraş'ta devam ettirirken Pazarcık'ta da Arıcılık bölümünü açmış.

Geçtiğimiz yıl eğitim ve öğrenime açılan KSÜ Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Arıcılık bölümü bu yıl yine hizmete girerken geçen yıl eğitime başlayan arılar bu yıl mezun alacak gibi görünüyor.

Yüzlerce kovanda " iyi bal" eğitimi alan arılar durumlarından ve yerlerinden memnun görünürken bu yıl mezun olabilmenin heyecanını şimdiden yaşamaya başladılar. Üretilen Balların tamamen organik olacağı da ve tüketiciye sunulmayacağı zadece KSÜ  kampüsündeki eğitim görenlere dağıtılacağı da iddia ediliyormuş!

Kimin gayretleri sonucu açıldığı belli olmayan Pazarcık MYO Arıcılık bölümü   bal üretmeye devam ederken diğer bölümlerin ne zaman açılacağı da şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınladığımız Ahmet Sandal'ın yazdığı  " Pazarcık Meslek Yüksek Okulu için Açık Mektup" başlıklı haberi yetkililer! Görmüş ve okumuş olacaklar ki hemencecik bir arıcılık bölümü icat ederek  eğitime açtılar. Tam 11 yıldır eğitime açılamayan /açılmayan  bu okul için Ahmet Sandal'ın yazısı gerekli imiş demek ki demekten kendimizi alamıyor üstad Ahmet Sandal'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toplamda 21 dönüm alanı bulunan  Pazarcık MYO  arazisinin bir bölümüne buğday ekilmiş ve geçtimiz ay içerisinde de hasadı yapılmıştı.  Buğdayın kimin tarafından ve ekildiği ve hasadı yapıldığını da bizler bilmiyoruz ama mutlaka birileri! biliyordur.

Hemen inanmayın, yukarıda söylenenler bir iğnelemeden ibaret. Yılan hikayesine dönen Pazarcık Meslek Yüksek Okulunun açılışı yine bir başka bahara kaldı. Çünkü mevcut okulu arılar ve arıcılar istila etmiş. Oraya onca para gömüldü, onca masraf edildi, yazık günah değil mi? Oraya harcanan her kuruşta tüy bitmemiş yetimin hakkı var. Madem milleti kandıracaktınız niçin o kadar para harcadınız?

HEMŞEHRİMİZ  FATİH KARAASLAN BEY!

Rektör Bey'e gelince. Başlangıçta Pazarcıklı olduğunu duyunca sevinmiştik. Artık bırakın Pazarcık Meslek Yüksek Okulunu, buraya fakülte açılır diye umutlanmıştık. Ancak Rektör Bey'in, Pazarcıklıyım demekten bile utanan yapısı var. Göreve geleli yaklaşık 2 yıl oldu. Pazarcık Meslek Yüksek Okuluyla ilgili hiçbir şey yapmadı. İlk zamanlar söz vermişti ama, tek ayak üstünde söz vermişti. Söz uçtu, yazı kaldı ama yazıyı da ciddiye alan yok. Rektör Bey'e hesap soran da olmayınca Pazarcık Meslek Yüksek Okulu bir hayalden öte gitmedi. Sergilenen tavırlar da bu işin tatlı bir rüya, güzel bir hayal olarak Pazarcıklıların hafızasında kalacağını gösteriyor. 

Bu arazi ve binalar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine ait. Buraya arıcık bölümü açacağınızı niye açıklamadınız belki buradan da birkaç kişinin  arıları da kaydolacaktı, yoksa  yine  eş,  dost, siyaset mi,   hatır işimi devreye girdi.

Hani siz demiştiniz ya müteahhidi devreden çıkarın  gerisini biz yaparız, bir yıl sonrada eğitime açarız diye. Ne zaman yaptınız, bitirdiniz  ve eğitime açtınız valla farkına bile varamadık. 11 yıldır umutla bu okulun açılmasını bekleyen Pazarcık halkına,  dolayısıyla kabul ederseniz hemşehrilerinize vefasızlık ettiniz. Bir açılışına bile çağırmadınız, duyurmadınız.

İsterseniz ne kadar harcadığınızı  bizlere iletin (müteahhit işinde olduğu gibi) çıkar boynumuzu büker bir miktar yine toplarız, yeter ki ARICIK BÖLÜMÜMÜZ elimizden gitmesin!

 (Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —