Din görevlileri toplumu kaynaştıran, birlik ve beraberliğin simgesidir
Gündem 3.10.2012 10:47:49 0

Din görevlileri toplumu kaynaştıran, birlik ve beraberliğin simgesidir

Din Bir Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Kazım ARDIÇ, Din Görevlileri ve Camiler haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada ”Müslümanların manevi duygularını derinden etkileyen ve insanları bir araya getiren camiler tarih boyunca insanlık tarafından büyük

. Ne yazık ki Bugün camilerimiz sadece ibadet merkezi olarak anılmaktadırlar. Oysaki camiler halkın her ihtiyacının karşılanması için manevi eğitim ve adli hizmetler vermiş, en garip kaldığımız anlarda bile yuvamız olmuş, bir nevi huzur bahçesidir. Camiler vatan toprağının tapusu, din görevlileri de milli birlik ve beraberliğin çimentosu ve harcıdır".

Din Görevlileri ve Camiler haftası dolayısıyla din görevlilerinin sorunlarına da değinen  Din Bir Sen İl Başkanı ARDIÇ;, Din görevlileri ve camiler haftası boyunca din görevlilerinin sorunlarını gündeme getirilmediğini belirterek, yıllardır kendisini sinema filmlerinde ve romanlarında aşağılayan, hakir gören senarist ve edebiyatçıların gerçeği yansıtmayan ve kara propaganda ürünü olan tiplemelerden değiliz ve bu tür davranışları şiddet ve nefretle kınıyoruz," dedi.

"Din görevlileri, içinde bulunduğu toplumun moral ve motivasyon kaynağıdır. Halkımızın doğumundan ölümüne kadar mutlu ve hüzünlü anlarında her daim yanında olmuştur. Kimi zaman akil adam, kimi zaman hakem, kimi zaman sırdaş, kimi zamanda arkadaş olarak hizmette sınır tanımadan fedakârlıklar içinde görevlerini layıkıyla yerine getirmektedirler. Din görevlileri toplumu kaynaştıran, birlik ve beraberliğin simgesi olan, karşılaştığı sorunlara çözüm üreten, mesai mefhumu olmadan yirmi dört saat vazifesinin başında hazır beklemektedirler. Evrensel bir din, evrensel bir anlayış ve hizmet, geniş bir ufuk ve misyon gerektirir. Bunu da en güzel sunan Din Gönüllüleridir. Çünkü Din görevlileri günümüzün merhamet ve kardeşlik elçileri olarak peygamber varisleridir," dedi.

ARDIÇ açıklamasında; "Ne yazık ki bugün din görevlilerimiz birçok konuda sıkıntı çekmektedir. Kürsü Donulmazlığı, Hac ve Umre görevlendirmelerinde Türkiye sıralaması getirilmesi, Her ilde personelimiz çocuklarının istifade edeceği "Pansiyonlu Din Eğitim Merkezleri"nin açılması, Göreve yeni başlayacak olan personelin (İmam-Hatip, Müezzin, v.s) görevden önce en az bir yıl Hizmet İçi Eğitimden geçirildikten sonra Yeterlilik verilmesi, Personelimiz ve eşlerine yönelik İletişim Seminerlerinin artırılarak devam etmesi gibi sorunlarımızın çözümü için gerekli adımların atılmasını ümit etmekteyiz." Dedi.

Din-Bir-Sen olarak, çağımızın, yozlaşan ahlaki sistemlerine çözümler üreten, bu uğurda kafa yoran din görevlilerimize, hizmet etmek, değerini halkımızla paylaşmak adına, din görevlilerimizin her zaman yanında olarak haklarını savunmaya devam ettik, etmeye devam edeceğiz. Bütün personelimizin Din Görevlileri ve Camiler Haftası ülkemiz, milletimiz ve değerli meslektaşlarımız için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum" diyerek açıklamasını bitirdi.

 (Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı