Kahramanmaraş'taki Suriyeli sayısı “ 15 bin 62'e ulaştı

Kahramanmaraş

Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci sayısı 101 bin 834'e yükseldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, Suriye'den gelenler için kurulan 13 çadır kent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 adet konteynır kentte bugün itibariyle 101 bin 834 Suriye vatandaşı bulunuyor.

AFAD tarafından; Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'da 1'er olmak üzere toplam 13 çadır kent ile Kilis'te 12 bin kişilik 1 adet konteynır kent kuruldu.

2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar Türkiye'ye gelen 140 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 7 ilde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanıyor.

AFAD verilerine göre, bugüne kadar ülkeye toplam 143 bin 140 Suriye vatandaşı giriş yaptı. Bugüne kadar toplam 144 bin 938 Suriye vatandaşı ülkesine döndü. Bugün itibariyle; Hatay'da 12 bin 81, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 7 bin 744, Karkamış ilçesinde 6 bin 769, Nizip ilçesinde 3 bin 66 kişi olmak üzere 17 bin 579 kişi, Kilis'te 12 bin 803, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 19 bin 2, Akçakale ilçesinde 12 bin 250 kişi olmak üzere toplam 31 bin 252 kişi, Kahramanmaraş'ta 15 bin 62 kişi, Osmaniye'de 8 bin 132 kişi ve Adıyaman`da 4 bin 227 kişi barınıyor. 96'sı refakatçi, 602'si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 698 kişi hastanede bulunuyor. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 101 bin 834 Suriye vatandaşı bulunuyor. 

(İHA)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”