Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

ÖMSS'den atandı, iş başı yapamadı

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı (ÖMSS) kazanarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) atandığını belirten Kerim Cihan, aradan geçen 2,5 aylık süreye rağmen iş başı yapamadı.

ÖMSS

9 Ağustos 2012 tarihinde açıklanan ÖMSS yerleştirme sonuçlarına göre 40 yaşındaki Kerim Cihan, ÖSYM tarafından teknisyen yardımcısı olarak Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Kahramanmaraş`ın Afsin ilçesindeki taşra teşkilatına atandı. Atandığını Fethiye'de çalıştığı otelde öğrenen Cihan, hemen otelden ilişiğini keserek memleketi Elbistan'a geldi. Gelir gelmez hemen işe başlamak için evrakları hazırlamaya başlayan Cihan, diğer taraftan da görev yapacağı Afşin ilçesinde kiralık ev aramaya başladı. Tüm evraklarını hazırladığını belirten Cihan, 2,5 aydır iş başı yapmayı beklediğini, son iki haftadır da kurumdan hiç kimseyle görüşemediğini söyledi. Şu an mağdur durumda olduğunu, işe başlayacak olmasından dolayı da bazı yerlere borçlandığını belirten Kerim Cihan, yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istedi. Cihan, şunları söyledi:

"Sonuçlar açıklandı, atandım. Hemen işe başlayacağımı düşünerek mevcut işimden de ayrıldım. Ama 2,5 ay geçmesine rağmen bir türlü işe başlayamadım. Bu nedenle mağduriyetimiz var. İşe başlayacağız diye bazı borçlanmalarım oldu. Bir an önce işe başlamayı istiyorum. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ‘internet sayfasını takip edin' denildi. Genel müdürlük binası yeni yerine taşınıyormuş. Ondan dolayı telefonlarına ulaşamıyoruz. İnternet sitesi de net bir şekilde çalışmadığı için son iki haftadır hiçbir bağlantı yapamıyorum. Kimseyle görüşemiyoruz."

Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç ise, "ÖMSS'de ataması yapılan 5 bin engellinin sadece 500'ü işbası yapabilmiş, 4 bin 500 engelli kardeşimiz iş başı yapmayı beklemektedir. Bu tamamen bilinçsiz araştırma yapılmadan yapılmış bir sınav ve yerleştirmedir. Bizim daha önceki eğitim sistemimizde okullarımız engelli eğitimine engel teşkil edecek bir düzeyde idi. Tabi bunun sonucunda okuyamayan, çevresine mahkum bir engelli kuşağı yetişti. Bu kuşaktan yapılacak bir sınavda başarı beklemek tamamıyla bir haksızlık, hatta yok saymadır. Sınava müracaat edenlerin sayısı ve devlet kadrolarının açığı neredeyse birbirine denktir. Engelli ayrıcalık istemiyor, sadece verilen meşru hakkını istiyor" diye konuştu.

İHA



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer