Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

ÖMSS'den atandı, iş başı yapamadı

ÖMSS

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı (ÖMSS) kazanarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) atandığını belirten Kerim Cihan, aradan geçen 2,5 aylık süreye rağmen iş başı yapamadı.

9 Ağustos 2012 tarihinde açıklanan ÖMSS yerleştirme sonuçlarına göre 40 yaşındaki Kerim Cihan, ÖSYM tarafından teknisyen yardımcısı olarak Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Kahramanmaraş`ın Afsin ilçesindeki taşra teşkilatına atandı. Atandığını Fethiye'de çalıştığı otelde öğrenen Cihan, hemen otelden ilişiğini keserek memleketi Elbistan'a geldi. Gelir gelmez hemen işe başlamak için evrakları hazırlamaya başlayan Cihan, diğer taraftan da görev yapacağı Afşin ilçesinde kiralık ev aramaya başladı. Tüm evraklarını hazırladığını belirten Cihan, 2,5 aydır iş başı yapmayı beklediğini, son iki haftadır da kurumdan hiç kimseyle görüşemediğini söyledi. Şu an mağdur durumda olduğunu, işe başlayacak olmasından dolayı da bazı yerlere borçlandığını belirten Kerim Cihan, yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istedi. Cihan, şunları söyledi:

"Sonuçlar açıklandı, atandım. Hemen işe başlayacağımı düşünerek mevcut işimden de ayrıldım. Ama 2,5 ay geçmesine rağmen bir türlü işe başlayamadım. Bu nedenle mağduriyetimiz var. İşe başlayacağız diye bazı borçlanmalarım oldu. Bir an önce işe başlamayı istiyorum. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ‘internet sayfasını takip edin' denildi. Genel müdürlük binası yeni yerine taşınıyormuş. Ondan dolayı telefonlarına ulaşamıyoruz. İnternet sitesi de net bir şekilde çalışmadığı için son iki haftadır hiçbir bağlantı yapamıyorum. Kimseyle görüşemiyoruz."

Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç ise, "ÖMSS'de ataması yapılan 5 bin engellinin sadece 500'ü işbası yapabilmiş, 4 bin 500 engelli kardeşimiz iş başı yapmayı beklemektedir. Bu tamamen bilinçsiz araştırma yapılmadan yapılmış bir sınav ve yerleştirmedir. Bizim daha önceki eğitim sistemimizde okullarımız engelli eğitimine engel teşkil edecek bir düzeyde idi. Tabi bunun sonucunda okuyamayan, çevresine mahkum bir engelli kuşağı yetişti. Bu kuşaktan yapılacak bir sınavda başarı beklemek tamamıyla bir haksızlık, hatta yok saymadır. Sınava müracaat edenlerin sayısı ve devlet kadrolarının açığı neredeyse birbirine denktir. Engelli ayrıcalık istemiyor, sadece verilen meşru hakkını istiyor" diye konuştu.

İHA



Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı