Tarih: 30.10.2012 15:02

Karasakız Ailesi Gazze'den Döndü

Facebook Twitter Linked-in

Yoksulluğun vurduğu, savaş ve doğal afetlerin tarumar ettiği coğrafyaların insanlarına destek olmayı öncelikli vazifesi gören İHH, bu yıl da emanet aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

 İHH Gönüllüleri birçok coğrafyada kurban keserek, fakir ailelere kurban coşkusu yaşatırken, Gazze'deki Kurban Organizasyonuna Kahramanmaraş'tan Mahmut ve Hatice Karasakız çifti de katıldı.

Kurban Bayramını Gazze'de geçiren Karasakız ailesi, Kurban Bayramında Filistinli yetim ve fakir ailelere Kurban payı dağıttılar.

İhh Gönüllüleri Türkiye'den götürdükleri çeşitli hediyeleri de yetimlere ulaştırdılar.

Karasakız ailesi ve diğer gönüllüler, aynı zamanda Mavi Marmara şehitleri için yapılan şehitler anıtını da ziyaret edip, dua ettiler.

İHH Gönüllüleri aynı zamanda Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile bir araya geldiler. Haniye, Türkiye'den gelen konuklara özel bir önem verirken, çeşitli hediyeler takdim etti.

Gezi ile alakalı görüşlerini aldığımız İHH Gönüllüsü aynı zamanda da Mavi Marmara Gazisi Hatice Karasakız şunları söyledi:

" Özellikle ben ve eşim Gazze'ye girmekte güçlük çektik. Sorun çıkardılar. Çok şükür girmeyi başardık.  Gazzede bir çok bölgeyi ziyaret ettik. Şeyh Ahmet Yasin'in, Telil İslam bölgesindeki evini, Gazze Yetimhanesini, Türk şehitler için dikilen şehitlik anıtını, ve İsmail Haniye'nin kaldığı Muzakkar Şati Mülteci Kampındaki evini ziyaret ettik.

Başbakan Haniye, bizleri oldukça ülfet ve muhabbetle karşıladı. Çeşitli hediyeler takdim etti. Haniye buradaki konuşmasında özellikle altı çizilecek şu sözleri söyledi bizlere "Daha önce din kardeşi idik. Şimdi Mavi Marmara ile birlikte kan kardeşi de olduk"

Resim çektirirken de zafer işareti yaptığımı görünce, benim bir Filistin sevdalısı olduğumu kastederek şu sözü söyledi: "Ablamızda Maşallah fanatikmiş"

Karasakız, sokakları gezerken de ilginç ve güzel bazı davranışlar gördüklerini de anlattı:

"Çocukların bile, bayramdan bir gün önce oruç tuttuklarını gördük. Verdiğimiz şekerleri yemediler. Ve Gazze'de İsrail tabirini hiç duymadık. İşgalcileri tabir ederken Yahudi yada yahuda dediklerini gördük. Eğer İsrail diye söylemiş olsalar, İşgali ve İşgal devletini onaylamış olacaklarına inanıyorlar." 

(Ömer KEBELİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —