Bugün seçim olsa?
Gündem 5.11.2012 17:01:23 0

Bugün seçim olsa?

ORC (Objective Research Center) tarafından 10-18 Ekim 2012 tarihleri arasında farklı sosyo-ekonomik gruba mensup vatandaşlar arasında yapılan anket ilginç sonuçları da beraberinde getirdi.

Yerel seçimlerin 5 ey erkene alınmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından Meclis`e geri gönderilmesinin ardından ``tarih çıkmazı`` yaşanıyor. Siyasi partiler yerel seçimlerin 2013`te 27 Ekim, 3 Kasım, 10 Kasım ya da 17 Kasım`da yapılması için uzlaşma sağlayamadı. Bu arada yerel seçimler ile ilgili olarak ise anket çalışmaları sürüyor.

``KİM BAŞKAN OLSUN?`` ANKETİ

ORC (Objective Research Center) araştırma şirketi son anketinde büyükşehirde yerel seçim öncesi araştırma yaptı. Aralarında Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve İzmir`de  ve diğer büyük şehirlerinde yer aldığı  ankette yerel seçimlerde hangi adaya oy verecekleri sorusu yöneltildi.   KANTİTATİF Araştırma yöntemleri kullanılarak yüz yüze yapılan anketin hata payı % 2 olarak gösterildi. Anket büyük şehir olacak illerde ses getirdi. Türkiye Siyasi Araştırmaları kapsamında, yapılan yerel seçime de ışık tutacak bu ankete Kahramanmaraş'tan 605 kişi katılmış.

Buna göre Nevzat Pakdil'e % 31.8, mevcut Başkan Mustafa Poyraz'a ise % 25.3 oy verilmiş. Anket sonuçları ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kahramanmaraşlı seçmenler, Büyük Şehir Belediye Başkanı olacak kişinin vizyon sahibi ve ekip çalışmasını bilen biri olması gerektiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptılar.

VATANDAŞ EKİP ÇALIŞMASINI BİLEN BAŞKAN İSTİYOR

Görünen o ki, Kahramanmaraş Büyük Şehir olduğunda yine başkanlığı Ak Partili bir isim alacak. Şu anda, ben başkan aday adayım diyen birçok isim var ama nabız yokluyorlar, henüz ortaya çıkmadılar. Vatandaş ise isimleri ortaya atılanları yakından takip ediyor.

Anket sonuçlarını Mustafa Poyraz açısından inandırıcı bulmadığını belirten Bekir Can isimli vatandaş şunları söyledi. Mevcut belediye başkanı bana göre bu kadar oy alamaz, daha az oy alır diye düşünüyorum. Nevzat Pakdil açısından ise itirazım yok.  

Salih Yılmazoğlu isimli vatandaş ise tecrübe ile sinerjinin bir arada olacağı, şehrin temel sorunlarını çözecek, ufuk ve vizyonu olan bir başkan istediklerini belirterek. Ak Parti yöneticilerine ve seçmenlere önemli görevler düştüğünü söyledi. 

Yılmazoğlu; "Çevremizdeki iller bu iktidar döneminde büyük atılım yaparken, Kahramanmaraş hizmet alamadı. Büyük şehir olduğumuzda da başkan ve ekibini önceden bilmemiz gerekiyor. Yoksa yine yaya kalır ve dövünürüz. Bu nedenle seçimlere herkes ağırlığını koymalı. Sadece partinin istediği değil, halkın istediği olmalı. Artık dayatma istemiyoruz, bundan böyle emaneti gerçekten ehline vermemiz gerekiyor.

Bu açıdan baktığımda Mustafa Poyraz'ın tekrar seçileceğine ve aday gösterileceğine inanmıyorum. Pakdil ise tecrübeli bir siyasetçi, kendisine enerji dolu bir ekip kurarsa, belki başarılı olabilir…" dedi.
(Özkan ZENGİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.2° / 7.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı