Elbistan Belediyesi`nden altyapı yatırımı
Gündem 8.11.2012 18:56:21 0

Elbistan Belediyesi`nden altyapı yatırımı

Elbistan Belediyesi, 1984 yılında başlayan ve 1993 yılında tamamlanan, geçen zaman zarfında şehrin gelişmesi ve nüfus artışından dolayı ihtiyaçlara cevap veremez hale gelen kanalizasyon şebekesini, 270 bin nüfusa yetebilecek kapasiteye ulaştırmak amacıyla

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, yeni hattın döşenmesinin ardından Elbistan'ın kanalizasyon şebekesinin 270 bin nüfusa yetecek kapasiteye ulaşacağını söyledi. Başkan Durmuş Küçük, yaptıkları çalışmanın ardından İller Bankası aracılığıyla ihaleyi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İller Bakası Genel Müdürlüğü proje Geliştirme Daire Başkanlığı Teknik Uzmanları Meltem Malatyalı, Songül Akkuş, Buket Sonkaya, Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nden Teknik Uzman Ramazan Köroğlu, Teknik Uzman Yardımcısı Remzi Fındık, Müteahhit Firma Bilgilen San Mühendislik, Müşavirlik Limitet Şirketi Müdürü Sabri Bilgilen San ve Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cebrail Çatalbaş ile açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Başkan Durmuş Küçük, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu noktada 100 kilometre temiz su şebekesini döşedik, Allah'a şükür Elbistan'da artık halkımız asbes borulardan değil, daha kaliteli borulardan akan bir su içmekte. Sular, cereyan kesildiğinde en az 12 saat süreyle akmaya devam ediyor. Ve su kalitesi ile standardı çok iyi bir durumda. Tıpkı bunun gibi 80 kilometre drenaj döşediğimiz gibi kanalizasyonumuzla da aslında biz göreve geldiğimiz günden bu tarafa ilgilenmekteyiz. Bazı konuları kamuya anlatmadık ancak, kamuya anlatmak gereğini hissediyoruz. Bu nokta da bugünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın İller Bankası bölümünden değerli idarecilerimiz Elbistan'dalar ve onlarla birlikte 2 yıl önce yapmış olduğumuz Bahçelievler, Tepebaşı, Esentepe Mahalleleri'ne kısmen ve Bahçelievler'in büyük bir oranına yönelik kanalizasyon isale hattının döşenmesiyle ilgili İller Bankası aracılığıyla ihalemizi yapmıştık. İlgili firma bugün inşallah ‘Bismillah' diyerek arazide gezip denetim yapıyorlar ve işe başlamış bulunuyorlar."

Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cebrail Çatalbaş ise, projenin tamamlanmasının ardından ilçede kanalizasyon sorununun ortadan kalkacağını belirterek, şunları söyledi:

"Elbistan kanalizasyon projesi daha önce 1984 yılında başlamış, 1993 yılında bitmiş. Geçen zaman zarfında şehrin gelişmesi, nüfus artışından dolayı ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmiştir. Daha önce kolektörü olan ana taşıyıcılar sonradan yapılaşma nedeniyle binaların altında kalmış, bu binaların altında kalan kısımlarda bacalar dahi yukarıya çıkarılmamış, bundan dolayı tıkanıklar oluşmuş. Bugün şehrimizin iç tarafına doğru önünde kasılma olduğu için şişme devam etmektedir ve halkımız zaman zaman ‘koku geliyor, benim evime su çıkıyor' gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Bu projenin hayata geçirilmesi ve yeni kolektör hattının katkı sağlamasıyla bu sorunlar giderilecektir inşallah. Projede; Bahçelievler, Esentepe, Orhangazi, Battalgazi ve Cumhuriyet Mahallesi'nin Şeker Fabrikası bölümlerine ağırlık verilecek. Yani Söğütlü Çayının her iki yanına komşu olan yerleşim alanlarında proje ağırlık kazanacak. Biz, boru talebini yaptık, ara yollardaki şebeke hatlarının yapımına başlayacağız ama ana kolektörü proje ihalesinden sonra yapacağız."

İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı