Tarih: 12.11.2012 15:12

BİLSEK üyelerine iletişim semineri

Facebook Twitter Linked-in

Sakin, Kahramanmaraş Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü (BİLSEK) üyelerine verdiği "iletişim ve insan tanıma sanatı" konulu seminerde günlük yaşamda karşılaşılan durumlar, insanlar arası iletişim ve mutlu olmanın yolları hakkında bilgiler verdi.

Hayatta herkesin mutlu ve başarılı olmak isteyeceğini söyleyen Sakin, "Bir tek kimse yoktur ki ‘ben mutlu ve başarılı olmak istemiyorum.' desin. Herkes mutlu olmayı, başarılı olmayı amaçlar. Ama ne yazık ki günümüzde insanlar başarılı olmak isterken kendini mutsuz ediyor. Bu noktada deneyimsel tasarı öğretisi mutlu insanları araştırmış ve 4 nokta saptamış. Bu da mutlu insanların tutarlı, fikirlerinin uygulanabilir, yaptığı şeylerin faydacı ve söylenen sözlerin anlaşılabilir olduğu ortaya çıkmış. Bunları hayatımızda uyguladığımızda başarılı olabiliyoruz." diye konuştu.

İnsanoğlunun bedel ödeyerek elde ettiği şeyler karşısında daha fazla mutlu olduğunu söyleyen Sakin, "Aslında insanoğlunun doyum noktası yoktur. O nedenle ne kadar az şeye ihtiyacımız varsa o kadar özgürüz. Nelerden vazgeçemiyorsak da kaybettiğimiz yer orasıdır. Bu nedenle az ama bedel ödeyerek elde ettiğimiz şeyler bizi mutlu eder ve başarılı olmamızı sağlar. Bu yüzden çocuklarımızı da böyle yetiştirmek, rahattan ziyade emek harcamaya yönlendirmek gereklidir." ifadelerini kullandı.

Günlük hayattaki iletişimle ilgili de bilgiler veren Sakin, anne baba ve çocuk, öğretmen öğrenci ve işveren işçi ilişkileri konusuna değindi. "İnsanoğlunun anlama problemi yoktur, ikna problemi vardır." diyen Sakin, iletişim kopukluğunun ve karşıtlığın ise, insanların isteklerinin ayrıştığı noktada fikirlerinin de ayrıştığını belirtti. İletişimde esas olanın az sözle çok şey anlatabilmek olduğuna dikkat çeken Sakin, yine iletişim sürecinde güce sahip olmanın gerektiğini ifade etti.

Seminerde konuşan Şenay Yaprak'da insan tanıma sanatı konularında deneyimlerini paylaştı. Eğitimini uygulamalı olarak da gösteren Yaprak, görsel, işitsel ve dokunsal temsil sistemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Dernek üyelerinin beğenisini toplayan seminer, soru-cevap bölümüyle son buldu.

İHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —