Gündem

Gündem Haberleri

Geceyi çadırlarda geçirdiler

Geceyi çadırlarda geçirdiler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün gece meydana gelen 4.7 ve 4.4 şiddetindeki iki depremin ardından vatandaşlar geceyi çadırlarda geçirdi. Son 3 aydır devam eden sarsıntılar nedeniyle bölge halkındaki tedirginlik sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, dün gece Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Çöçelli köyünde saat 01.55'te 4.7 ve Hanobası mevkiinde saat 02.02'de 4.4. şiddetinde iki deprem meydana geldi.

Pazarcık ilçesi, Narlı beldesi ve Gaziantep'te de hissedilen depremin ardından bölgedeki halk tedirginlik yaşadı. Narlı beldesi sakinleri depremin ardından sokaklara dökülürken, geceyi evlerinin bahçelerine kurdukları çadırlarda geçirdi. Vatandaşlar, son üç aydır devam eden depremler nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu belirtti.

Bu arada bir vatandaşa ait köpeğin depremi önceden hissettiği ifade edildi.

Köpeğin sahibi Sezgin Çokzamancı, köpeğinin depremden önce havlamaya başlayarak çevredeki evlerde bulunan vatandaşları uyardığını söyledi.

Öte yandan deprem anı bir işyerine ait güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Görüntülerde boş caddede, belediyeye ait bir park levhası depremle birlikte rüzgarın salladığı bir dal gibi titriyor.

İHA



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı