Poyraz,“Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz”
Gündem 18.11.2012 14:34:33 0

Poyraz,“Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği'nin (KALİDA) kahvaltılı sohbet toplantısına katılarak hem bilgi verdi hem de soruları cevaplandırdı.

Terminal bitişiğindeki Edo Cafe'de gerçekleştirilen kahvaltılı sohbet toplantısının sunumunda KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe kurumun yapısı ve çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgi vererek, katılanlara teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BİZİM BEKLENTİMİZDİ

Herkesin merakla beklediği büyükşehir meselesine değinerek; "Büyükşehir bizim hayalimizdi, beklentimiz idi. Nihayet gerçekleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Şu var, büyükşehirin getirisi götürüsü ne olur, bunu zamanla görecek insanlar.

Yerel yönetimlerin güçlenmesi lazımdı ki, bu Büyükşehir yasası ile yürürlüğe girecek ve hayat bulacak. Japonya'ya gittim, dünyanın birçok dünya ülkelerine ziyaretlerde bulundum, belde diye bir yerel yönetime rastlamadım. Bizde çok. Sadece bizde 53 belde var. İmkanları sınırlı, gelen paralar da kendilerinin maaşlarına, şoförlerine yetmiyor. Hizmete sıra gelmiyor, imkan yok ki gelsin" diye konuştu.

İLÇE SAYIMIZ 11'E ÇIKIYOR

Başkan Poyraz, Büyükşehir ve kentsel dönüşümle ilgili olarak da şunları söyledi; "Büyükşehirle birlikte önemli bir yapılanmaya gidiyoruz. Şimdiden ilçelerin ve beldelerin resimlerini çekmeye başladık. Bundan böyle işler tekelden ihale edilecek. Ana kentte daire başkanlıkları, ilçelerde de müdürlükleri olacak. Hizmetlerde aksama diye bir şey söz konusu değil ve olmayacak. Çok başlılıktan kurtulma bir anlamda bu. Zira özel idare ile il genel meclisi kalkıyor, tüm yetkileri ve sorumlulukları belediyelere devredilecek. Böylece yeni kurulacak olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizle birlikte ilçe sayımız 11'e çıkacak. Şehrin geleceği açısından büyükşehir önemliydi, uzun vadede herkes daha çok hizmet alacak, herkese daha fazla hizmetten yararlanacak. Bir kere israflar önlenecek. Beldelere para geliyor, gelen para arabalara gidiyor. Bize sorarsanız, Kahramanmaraş büyükşehire hazır mı, dünden hazırız"

BÜYÜK BİR MEYDAN İÇİN KOLLARI SIVADIK

Sonra da kentsel dönüşüme ilişkin düşüncelerini paylaştı, Kıbrıs Meydanındaki Vakıfbankın da üzerinde olduğu binalara ilişkin düşüncesini söyledi, "Biliyorsunuz, bu adanın altında dere var, yani o binalar tonoz üzerindeydi iki, bakanlığın bu tür yapıların yıkılmasına ilişkin emir var. İstiyoruz ki buraya düzenli, büyük bir meydan yapalım. Bunun için kolları sıvadık. Şu da var, biliyorsunuz, Kahramanmaraş birinci derecede deprem kuşağı üzerinde. Halen 50'nin üzerinde çürük, yıkılmaya hazır binalar var, biz kentsele dönüşümle hem binaları, hem de insanların hayatını kurtarmış olacağız" şeklinde konuştu sonra da hem gazetecilerin, hem de kahvaltıya katılan konukların sorularını cevaplandırdı.

TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

Soru bölümünde Gazeteci Mehmet Taş`ın ''DSİ ve Karayollarına ait binaların mezarlığa katılımı ve Baraj alanlarının regreasyonu ile ilgili sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Poyraz şunları söyledi: ''Mevcut Şeyhadil mezarlığı artık ihtiyaca cevap veremiyor. Genişletmek amacıyla her iki bakanlıktan da talebimiz oldu. Onların cevabını beklemeden Kılavuzlu Barajı yakınlarında 500 dönüm kadar yeri Ormandan mezarlık yeri olarak aldık ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu talebimizden vaz geçmiş değiliz, verirlerse alarak mezarlığımızı da genişleteceğiz. Öte yandan Baraj alanlarının regreasyonu ile ilgili Kılavuzlu Barajı etrafında Kahramanmaraş Belediyesi olarak çalışma yapıyoruz. Diğer yerlerde bize geçtikten sonra çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLADIK

Eski Sanayi olarak bilinen ve şehrin merkezinde kalan bu bölge ile ilgili sorulan bir soruyu da cevaplandıran Başkan Poyraz; ''Eski sanayi olarak bilinen Menderes Mahallemizde geçtiğimiz günlerde muhtarlık binasında toplantı yaptık. Mal sahiplerinin görüşlerini aldık ve orada proje çalışması için ihale açtık ve sonuçlandı. Yakın zamanda o bölge ile ilgili ortaya çıkan proje ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade ederken o bölge komple görsel ve konut alanı olarak kentsel dönüşüm içinde değerlendirilecektir. Bir iki yıla kadar o bölge çok farklı bir konuma gelecektir" dedi.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ

Tekke ve Gayberli olarak bilinen bölgeler ile ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Poyraz, Şehrin kuzeyinde yer alan TOKİ konutları yakınında 1000 ev yapılması için Toki ile bir anlaşma yaptık. Amacımız Gayberli'deki ev sahiplerine bu konutları vermektir. Ve o bölgeyi tamamen yeşil alan olarak düşünüyoruz. Çünkü zemin iyi değil ve heyelan bölgesidir. Burada ki riski bitireceğiz.

Öte yandan Tekke`ye gelince 40 metrekarelik alanda iki hatta üç ev oturuyor. Buradaki insanları mağdur etmemek gerek. Şehrin görünümünü bozmamak adına bu yere çok katlı binalar uygun değildir. Buraya en fazla üç katlı bahçeli dupleks evler yapılmalıdır. Yer yer istimlak yapmak ve bu bölgeyi de mevcut görüntüsünden kurtarmak istiyoruz dedi. 

(Selçuk KILINÇ)

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boy...

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşat...

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı...

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Y...

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücret...

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet ...

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’n...

Ak Parti Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Rek...

Başkan Toptaş; Hedefimiz, Onikişubat’ımızı bir bil...

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

Başkan Görgel: “1,3 Milyar TL’lik Yatırımla Yeni E...

Türkiye Deniz Turizminde Gelişen Bir Oyuncu

10.7° / 2.7°

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs Yakalandı