Tarih: 29.11.2012 18:04

KSÜ 20. yılında

Facebook Twitter Linked-in

Kocatepe, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) kuruluşunun 20. yıldönümü ve başarılı akademisyenlere ödül takdimi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, KSÜ'nün her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğunu söyledi.

KSÜ'nün öğrencilerinin her türlü ihtiyacını karşılayan bir üniversite haline geldiğini ifade eden Kocatepe, inşaatı süren Tıp Fakültesinin tamamlanmasıyla birlikte de kentin sağlık alanında önemli mesafeler alacağını ifade etti. "5 yıl önce tahayyül edemeyeceğimiz şeyler gerçekleşiyor." diyen Kocatepe, şunları kaydetti:

"Kredi Yurtlar Kurumu'nun yaptırmakta olduğu bin öğrenci kapasiteli yurdumuz da yine üniversitemizi tamamlayıcı bir unsur olarak yakında hizmete girecek. Burası da öğrencilerimizi son derece güzel bir konaklama yerine kavuşturmuş olacak. Üniversitemiz bugüne kadar son derece başarılı çalışmalar yaptı. Bu nedenle tüm akademisyenlerimizi kutlamak istiyorum. Özellikle rektörümüz, üniversitemizin şehirle bütünleşmesini, sanayiyle kaynaşmasını hızlandırdı. İnşallah üniversitemiz, çok daha büyük başarılarla, daha büyük görkemli tesislere kavuşarak, sanayiyle olan bütünleşmesini hızlandırarak ilimizin ve ülkemizin gelişmesine daha da büyük katkılar sağlayacaktır."

Törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise üniversitenin misyonunu ve vizyonunu anlattı. Karaaslan, "Misyonumuz, insana hizmet yolunda, çağın ihtiyaçlarına cevap veren, eğitim, araştırma ve buluşlarıyla, öncelikle bölgesinde güçlü, saygın üniversitelerden biri olmaktır. Vizyonumuz, yüksek kalite düzeyini esas alarak yararlı buluşlar gerçekleştirmek, üstün etik ve bilimsel değerlerle donanımlı bireyler yetiştirmektir. Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini güçlendirmek ve böylece ülkemiz, bölgemiz ve şehrimizin geleceğinde önemli bir rol üstlenmektir. Etki alanını genişletmek, yurt dışı ilişkilerini artırarak uluslar arası olma yolunda mesafe kaydetmektir." diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Karaaslan, yapılan tüm çabaların onlar için olduğunu dile getirdi. Karaaslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizler bizim geleceğimizsiniz. Dolayısıyla bizim gözbebeğimiz sizlersiniz. Amacımız sizleri her bakımdan gelişmiş ve aranan bireyler olarak yetiştirmektir. Bunun için gerekli olan her şeyi yapmaya azimliyiz. Sizlerden beklentimiz hayata hazırlık döneminde, her gününüzü doğru biçimde, iyi değerlendirmenizdir. Yarın önünüze fırsatlar çıktığında hazır olmalısınız."

KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Öztaş'ta, üniversitelerinin her geçen gün gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Ülkenin geleceğine yön verecek insanların üniversitelerde yetiştiğini işaret eden Öztaş, "Bu noktada hocalarımıza ve bizlere önemli görevler düşmektedir. Üniversite yılları gençlerin bilgi birikimlerini en fazla artırdıkları dönemlerdir. Bu nedenle daha çok çalışmalı, daha vizyoner olmalı, değer yargıları sağlam, kültürüne sahip çıkan gençler olarak yetişmeliyiz." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Defterdar Osman Koçaş, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program ödül töreniyle son buldu. Başarılı akademisyenler ödüllerini Vali Kocatepe, Başkan Poyraz ve Rektör Karaaslan'ın elinden aldılar.

İHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —