Hünerli elleri engelliler için çalışıyor

Göksun ilçesinde bir memur, dondurma çubuklarından yaptığı maketlerin satışından elde ettiği gelirle şimdiye kadar 45 engelliye tekerlekli sandalye, 3 hastaya da ``havalı yatak`` hediye etti.

Hünerli elleri engelliler için çalışıyor
Göksun Mal Müdürlüğü`nde memur olarak çalışan 36 yaşındaki Bülent Yıldıran, 6 yıldan bu yana hobi olarak maket yapıyor. 5 yıldır da dondurma çubuğu toplayan ve bu çubuklarla maket yapmaya devam eden Yıldıran, genellikle hayırseverlere sattığı maketlerden elde ettiği gelirle, engellilere tekerlekli sandalye alıyor. Şimdiye kadar 89 adet cami ve ev maketi yapan Yıldıran, bunları satarak 45 engelliye tekerlekli sandalye, 3 hastaya da havalı yatak hediye etti. Yıldıran, yaptığı maketlere bakınca artık onları bir cami veya ev değil bir engelli aracı ya da hasta yatağı olarak gördüğünü ifade etti. Emek ve özen isteyen maketleri büyük bir heyecan ve şevkle yaptığını vurgulayan Yıldıran, yaklaşık 7 bin 500 adet dondurma çubuğu kullanarak yaptığı maketi ortalama 3 ayda tamamladığını anlattı. 
ENGELLİLERİN GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK 
Artık maket yapmanın hobiden ziyade bir göreve dönüştüğünü dile getiren Yıldıran, şunları kaydetti: ``Maketlerin geliriyle aldığım tekerlekli sandalye ve yatakları teslim ettiğimde o kardeşlerimin gözlerindeki mutluluk bende daha çok maket yapma ve daha çok engelli kardeşime ulaşma hissi uyandırıyor. Çevreye atılan bütün dondurma çubuklarının tüm engelli vatandaşlarımıza faydası olduğunu da herkesin bilmesini istiyorum. Şu an itibarıyla ilçemizde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşim kalmadı. Bundan sonra yapacağım maketlerle yatalak hastalara havalı yatak alacağım.`` Yıldıran`ın tekerlekli sandalye hediye ettiği 69 yaşındaki Şefre Gürbüz ise 6 yıldır yürüyemediğini anlatarak, ``Geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı ayağa kalkamıyorum. 3 ay önce Bülent kardeşim bana tekerlekli sandalye getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum`` diye konuştu. 16 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan 47 yaşındaki Apik Dişçeken de yatalak hastaların en büyük sorunlarının vücutlarında oluşan yaralar olduğunu kaydetti. Bülent Yıldıran`a teşekkür eden Dişçeken, ``Bir ay önce havalı yatak getirdi. Çok mutlu oldum. Şimdi yaralarım iyileşmeye başladı. Allah razı olsun. Maket yaparak benim gibi insanlara umut oluyor. Herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum`` dedi. AA


1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer