Balsuyu, “Pamuk ekimi her geçen yıl azalıyor”
Gündem 4.12.2012 09:48:31 0

Balsuyu, “Pamuk ekimi her geçen yıl azalıyor”

KALİDA Gıda-Tarım Komitesi üyeleri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'yu makamında ziyaret etti.

 Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, laboratuarlarında yaptıkları yeniliklerle gıda alanında talep edilen birçok analizi kolaylıkla yapabildiklerini söyledi. Laboratuarlarda çok az eksikleri olduğunu belirten Başkan Balsuyu, "Eksik cihazlarımızı da bakanlıkla görüşerek tamamlamaya çalışıyoruz. Şuan sektörde faaliyet gösteren birçok firmanın analizlerini yapabiliyoruz.  Biber, bulgur, hububat ve hayvan yemi gibi birçok yaygın ürünü analiz ediyoruz. Bu imkânı ihtiyacı olan her firmanın en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz."dedi. Ticaret Borsasının bu ve benzeri imkânlarını aktif olarak kullanabilecek Kahramanmaraşlı işadamları ve esnaflarına imkanları tanıtmaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Ahmet Duran Balsuyu; süt, zeytinyağı, beyaz et ve tahıllar için de araştırmalar yapıldığını söyledi. Akreditasyon belgesi alarak kaliteyi artırdıklarını belirten Başkan Balsuyu,: "Akreditasyon çalışmalarını Borsamızın hizmet kalitesini mükemmele ulaştırmak için başlattık. Üyelerimizin rekabet gücünü artırmak için Borsamızın hizmet kalitesi ve kurumsal kapasitesinin, Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerindeki emsallerinin seviyelerine çıkarılmasını hedeflemekteyiz. Bugün 5 yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı Borsamızda bu kalitede hizmet verecektir.`` dedi.

Ziyarette konuşan KALİDA Gıda-Tarım Komitesi Başkanı Âdem Türkben ise, Kahramanmaraş'ta tekstil sektörünün belirli bir doygunluğa ulaştığını ve gıda sektörünün canlandırılması gerektiğini vurguladı. Alternatif olarak iklim, coğrafya ve konumu itibariyle gıda-tarımın Kahramanmaraş'ta çok hızlı gelişebileceğini söyleyen Başkan Adem Türkben, "Dünyada gıda fiyatları sürekli yükseliyor, ekili alanlar daralıyor, birçok gıda maddesini ithal etmek zorunda kalıyoruz. Yerli kaynaklara sağlanacak teşvik ve desteklerle daha kaliteli ve ucuza ürünler yetiştirebiliriz. Ülkemiz ve ilimiz tarihten günümüze tarım merkezlerinden olmuştur. Sebze ve meyveciliğe sağlanacak devlet destekleri ve kurulacak modern tesisler, Kahramanmaraş'ı bu alanda merkez yapacaktır."dedi. Pamuk ekiminin her geçen yıl azaldığını ve tekstilcilerin Amerika'dan, Orta Asya ülkelerinden yüksek maliyetlerle pamuk ithal edildiğine değinen Başkan Türkben, bunun gibi birçok gıda ve endüstriyel ürünü dışarıdan alındığına ve bunun da cari açığa neden olduğuna değindi. Gıda ve tarım alanında çalıştay, konferans,  sempozyum ve panel gibi etkinliklerin daha sık yapılması ve şehrin imkanlarının yatırımcılara teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Türkben, öncelikle bu bilincin oluşması gerektiğini söyledi.

Ziyaretin sonunda laboratuarı gezen KALİDA gıda-tarım komitesi üyeleri, imkânların değerlendirilmesi için tanıtım çalışmasının sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar.

(Esra AKÇAKALE)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı