“Kan toplama aracı nerde?”
Gündem 5.12.2012 09:38:45 0

“Kan toplama aracı nerde?”

Kızılay kan toplama tırını bulamadıkları için kan veremediklerini dile getiren vatandaşlar, kan vermek için şehrin her tarafında aracı aramak ya da Kızılay merkezine kadar gitmek zorunda kalmak istemediklerini söyledi.

Araç kan toplamak için, Özel İdare İş merkezi, eski Yenişehir Devlet Hastanesi, Şelale Park ve Ulu Cami civarında durarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlıyordu. Son günlerde aracın bu yerlerde çok sık durmadığını anlatan halk, "amacımız zor durumda kalan insanlara yardım etmektir, bunun için de biz neden zor durumda kalıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Edindiğimiz bilgilere göre, kan toplama aracına şehrin merkezinde uygun bir yer bulma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Aracın bazı yerlerde durmasına izin verilmediği için şehrin merkezinde bulunmadığı ortaya çıktı.  Şelale park yanında vatandaşların şikayeti üzerine izin verilmeyen araca,  eski Yenişehir Devlet Hastanesinin yanında kan toplamasına farklı nedenlerle izin verilmediği öğrenildi. Kan toplamak için en uygun yerlerin şehir merkezi olduğu biliniyor. Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa gibi yakın illerde özellikle şehir merkezinde halkın kolaylıkla ulaşacağı noktalarda hizmet veren kan toplama araçlarının şehrin dışına ya da merkeze daha uzak yerlere gönderilmesine vatandaş anlam veremediğini dile getirdi.

Halk Kızılay kan toplama merkezinin de şehrin merkezinde sabit bir yerinin olması gerektiği görüşünde. hem kan toplama tırının hem de merkezin çok kullanılan yerlerde olması kan bağışının artmasında etkili olacağı dile getiriliyor. Özel İdare İş merkezi yanında bulunan kan toplama konteynırının da durumu halkın şikayetlerine konu olan bir diğer sebep. vatandaşlar fiziki şartlarıyla beraber, personelin eksik olduğunu belirterek bu duruma çare bulunmasının herkese faydalı olacağını belirtti.

Kan toplama aracına uygun bir yere tayin edilmesi konusunda yetkili Kurumun Belediye olduğu biliniyor.  Vatandaşlar Belediye`nin bu konuda daha hassas olması gerektiğini dile getirdi. Bu işe çözüm üretecek kurumun Belediye olduğu için şu anda kullanılan yerler uygun değilse aracın hizmet vermesi için gerekli çalışmayı da Belediyenin yapması gerektiğini söyledi. Son olarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde hizmet veren aracın, burada istenilen düzeyde kan toplayamadığı öğrenildi. bunun da sebebi olarak merkeze uzak olması gösterildi. Aynı zamanda aracın daha fazla dikkat çekmek için müzik kullanmasının bazı vatandaşların tepkisine neden olduğu öğrenildi. Edindiğimiz bilgiye göre vatandaşın dikkatini çekmek için müziğin etkili bir araç olduğu belirtildi, bunun yanında animasyon gösterileri olabileceği gibi promoter çalışmasının da yapılacağı dile getirildi. Ancak yüksek sesli olmamak şartıyla müzik kullanılmasının daha etkili olduğuna vurgu yapıldı.

(Murat KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı