İnce, “Burası dağ başı mı?”
Gündem 5.12.2012 09:41:30 0

İnce, “Burası dağ başı mı?”

Kahramanmaraş Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 yılda sadece iki sokağın yol asfaltlama çalışmalarının yapılması vatandaşı isyan ettirdi.

Sesini duyurmak için Gazetemizin internet sitesinde bir habere yorum yapan vatandaş mahallelerinin bu durumunun içler acısı olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Mahallesi'nin yeni kurulan bir mahalle olmadığını söyleyen mahalle sakinleri bu güne kadar sadece 3 sokağın yolunun asfaltlama çalışmalarının bitirildiğini dile getirdi. Sokakların adeta çamur deryası olduğunu söyleyen vatandaşlar belli sıraya göre çalışmaların yapıldığının söylendiğini ancak temel sorunun bunca yıldır sadece birkaç sokağın yolunun asfaltlanmış olmasıdır şeklinde konuştu.  

Konu hakkında görüştüğümüz Ali İnce mahallenin dağ başında unutulmuş bir yer görüntüsünde olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: " daha önce ben şahsi olarak müracaat ettim. Hatta beyaz masaya da konu hakkında yorum yaptım. Asfaltlama çalışmalarının belirli sıraya göre yapıldığını söylüyorlar. Tamam, ama bunca yıldır neden sadece birkaç sokakta asfaltlama yapılmış. Özellikle 8. ve 11. sokak çok kullanılan bir yer, öğrenciler okula gitmek için bu yolu kullanmak zorunda. 5 yaşındaki çocuklar bu çamurun içinden geçerek okula gidiyor. Bu onlar için bir eziyet demektir. Muhtarlık binasından okula kadar olan kısmın durumu ortada. Parkın yanında kanal çalışması da var ki sanki çamur denizinden geçiyorsunuz. Araçla bile buradan geçmek büyük bir dert."

Mahalle sakinlerinin özellikle istedikleri Ahmet Bayazıt Okuluna çıkan sokağın bir an önce asfaltlanması. Bu sokağın yoğun olarak kullanıldığını dile getiren halk, " en azından çocuklarımızın kullandığı bu yolu kış iyice bastırmadan asfaltlasınlar. Her gün çocuklarımızı bir çamur denizinin içinden okula gönderiyor olmak bizi çok üzüyor. Burada hepimizin çocuğu okula gidiyor, bunlar bizim geleceğimiz. Yetkili kişilere buradan soruyoruz: kendi çocuklarını bu şekilde okula göndermek isterler mi? Tahmin ediyoruz ki çocukları için her şeyi yaparlar hatta şartlar uygun olsa okulda özel sınıfta tek hocayla özel ders bile almalarını sağlarlar. Okullarına makam araçlarında, koruma eşliğinde gitmelerine özellikle dikkat ederler. Bu çocuklar hepimizin demeliyiz, kendi çocuğumuz gibi hepsini düşünmeliyiz."  

2 yılda sadece iki sokağın asfaltlandığını söyleyen İnce şunları söyledi: " 2 sene önce 18. sokağın asfaltlama çalışması yapıldı. Bu yıl 20. sokak asfaltlandı, bu durum çok garip olarak nitelenebilir. Belki daha farklı şekilde söyleyebiliriz ama burada hem saygımızı hem de terbiyemizi korumak zorundayız. Yılda sadece bir sokakta çalışma yapılması ne demek. Şimdi diyeceklerdir, bütün sokaklarda çalışmalar yapılıyor. Evet, doğru yapılıyor ancak asfalt alt yapı çalışması yapılıyor, ince kum dökülüyor sonrası yok. Arkasından yağmur, sel hepsini alıp götürüyor. Bu milli servetimizin boşa akıtılması demektir, bu kazancımızın lağım kanallarına dökülmesi demektir. Alt yapı çalışması yapıldıktan sonra hemen asfalt yapılması gerekir yoksa onca emek, servet boşa gidiyor. Bazı sokaklarda alt yapı çalışması var, ancak onlarda sel sularıyla beraber delik deşik olmuş, yolda küçük kanallar açılmış."

Cumhuriyet mahallesinde bulunan garbi sokakta asfalt çalışmasının iki kere yapıldığın ifade eden Ali İnce konu hakkında şunları söyledi: " garbi sokakta çalışmalar daha önce bitirilmişti. Sonra telefon hatları sebebiyle çalışmalar yapıldı. Çok geçmeden bu sokağa yeniden asfalt döküldü. Bu durum çok düşündürücü acaba orada torpilli, üst makamlarda etkisi olan biri mi var? Bu sokağın asfalt çalışması harika hatta bazı evlerin bulunduğu yerde her taraf asfaltlanmış. Doğru mu,  bilmiyoruz ama aldığımız duyumlara göre orada etkili bir isim kalıyormuş. Bu da zaten buraya yapılan çalışmaları açıklıyor. Yoksa mahallenin her tarafı iğrenç bir durumdayken sadece burası neden bu kadar özel ve güzel olsun."

Aldığımız bilgiye göre cumhuriyet mahallesinde bu güne kadar 13. 18. ve 20. sokakların asfalt çalışması yapılmış. Vatandaş yaklaşık olarak 20 sokağın hala özlemle asfalt beklediğini söyledi.

Ali İnce 6 yıl önce dilekçe verdiklerini ve cevap olarak asfalt taleplerinin sıraya alındığı, en kısa zamanda çalışmaların yapılacağına dair bilgi verildiğini belirterek, 6 yıldır verilen sözün fiile dökülmesini beklediklerini ifade etti. Üngüt yolu, garbi sokak ve dolmuş güzergâhları dışında kalan yerlerin hala asfalt beklediğini anlatan İnce Kahramanmaraş AKP İl Başkanı Fatih Erkoç'a özellikle seslendiğini belirterek şunları söyledi: " Fatih Bey'e buradan çağrı yapıyorum, lütfen artık kangren haline gelmiş bu konuyla ilgilenin. Siz bu ülkede iktidar olan bir partide yer alıyorsunuz. Belediye yönetimi yine sizin partinizde bu durum için sizden özellikle yardım talep ediyor ve bekliyoruz. Bu şehir hepimizin sahip çıkılması gerekir." 

(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı