80
Yaşam 5.12.2012 21:37:54 0

80'lik Dedenin Çalışma Azmi Örnek Oluyor

Simit satarak geçimini sağlayan 80'lik Dede, günde 20 kilometre yol yürüyor. İlerleyen yaşına rağmen simit satarak evinin geçimini sağlayan 80 yaşındaki Derviş Özdemir, çalışma azmiyle kimseye muhtaç olmadan yaşamaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın merkez

Her gün sabah ezanıyla birlikte yola koyulan Derviş dede, boynuna astığı sepetiyle mahalle, mahalle dolaşarak simit satıyor. Yürüyerek günde en az 5 mahalle gezip, 20 kilometre yol kat eden Derviş dede, günde 60 simit sattığını söylüyor. "Elim ayağım tutuğu sürece kimseye muhtaç olmamak için çalışacağım`` diyen Derviş Özdemir, "Sağlığım elverdiği sürece anlımın teriyle rızkımı kazanmaya devam edeceğim" dedi.

30 yıllık sıvacılık mesleğinin ardından hayatının geri kalan kısmanda simit satarak geçimini sürdüren Özdemir, çocuklarına yük olmamak için çalıştığını belirtiyor.  4'ü kız 8 çocuk sahibi olduğunu söyleyen Özdemir "Ben 30 yıl inşaatlarda sıvacı ustalığı yaptım. Taşeronlar sigortamı düzenli yatırmadığı için emekli olamadım. Benimde bu durumdan sonradan haberim oldu. O zamanda iş işten geçmişti. Ama halimden şikayet etmiyorum. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece  alnımın teriyle rızkımı kazanmaya devam edeceğim" dedi. Simit satışından günde 25 TL kazandığını anlatan Özdemir " Kazandığım para hanımla benim günlük ihtiyaçlarımıza yetiyor. Çocuklarım "Baba sen çalışma biz sana bakarız" diyorlar. Ben çocuklarıma yük olmak istemiyorum. Daha doğrusu birinden 3 kuruş aldığım zaman vicdanım rahat etmiyor. Bize yatağa düştüğümüzde bakarlarsa o yeter.  Halimize şükrediyorum. Bizden daha zor durumda olan insanlar var. Yine benim sağlım yerinde çıkıp simit satarak para kazana biliyorum" diye konuştu. 

İMAN SAHİBİ KİMSELER BAŞKASINA EL AÇMAZ

Dilenciliği meslek haline getirenlere çok kızdığını aktaran Özdemir, İslama inan, iman sahibi kimselerin başkalarına el açmayacağını kaydetti. Özdemir, "Her sokakta bir dilenci oturmuş, Allah rızası için deyip el açıyorlar. Allaha canımız kurban. İslama inan, iman sahibi gurulu, haysiyetli kimseler başkasına el açmaz. Dinimiz, çalışmayı emir ettiği gibi, tembelliği ve buna bağlı olarak dilenciliğide o ölçüde yasaklamıştır. Yoksulu doyurmak, isteyene vermek elbette müslümanın görevidir. Fakat, insanın şeref ve haysiyetini zedeleyen, kişiliğini yok eden, yardımsever insanların temiz duygularının istismar eden dilencilik, çirkin bir iştir" ifadelerini kullandı.

 Haber-Foto: Ömer Kebeli


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı