Bunu Buraya Kim Diktirdi?
Gündem 6.12.2012 10:45:56 0

Bunu Buraya Kim Diktirdi?

Kahramanmaraş Orhan Gazi Mahallesi'nde Zeki Karakız İlköğretim Okulu'na, Öğrenci Yurduna ve binalara çok yakın bir alanda kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Mahalle halkı baz istasyonunun evlerinin sadece birkaç metre yakınına kurulmasına tepki gösterdi. Toplu olarak dilekçe verip muhtar aracılığıyla ilgili makamlara ilettiklerini ifade eden vatandaşlar evlerimizin ve çocuklarımızın okuduğu okula birkaç metre mesafede kurulan baz istasyonu günlerdir bizi rahatsız ediyor, uykumuzu kaçırıyor şeklinde konuştu.3"4 ay önce istasyon kurulurken duruma itiraz ettiklerini belirten bir mahalle sakini, yetkili firmanın sorumlusuyla münakaşa ettiklerini ve bu kişinin kendilerine, "baz istasyonu zararlıdır ancak, şu anda kurulan direk sizin binadan daha yüksek olduğu için zarar vermez şeklinde bir şeyler konuştu. Ama burada bir ucube gibi duran bu baz istasyonunu gören herkes bize neden kurulmasına izin verdiniz diye bize tepki gösteriyor. Biz gerekli yerlere müracaat ettik resmi olmasa da bazı araştırmalar yaptık. En son avukat tutarak dava açmak istedik ama bunun da etkili olmayacağı, çünkü bizim bir avukata karşı ilgili şirketin daha fazla avukatla davaya çıkacağı söylendi ve biz de umutsuzluğa kapılarak vazgeçtik." şeklinde konuştu.Orhan Gazi Mahalle Muhtarı Remzi Aykutalp konuyla ilgili olarak gerekli resmi işlemleri yaptıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: " baz istasyonunun mahallede kurulmasına itiraz ettik belediye dilekçe verdik ve gelen cevapta ruhsatı alınarak kurulduğu için bir engel teşkil etmediği söylendi. Aynı zamanda ilgili dilekçe verdiğimiz şirketin mersin bölge temsilciliğinden de cevap geldi. Yasalara uygun olarak yapıldığını ve her hangi bir zarar teşkil etmediğini söylediler. Bu durumdan mahalle sakinleri olarak hepimiz rahatsız durumdayız."Vatandaşlar özellikle okula çok yakın kurulan baz istasyonunun kendilerini tedirgin ettiğini söyleyerek şunları ifade etti: " biz gelişme çağında olan çocuklarımızın bu şekilde bir tehdit altında olmasını istemiyoruz. Biliyoruz ki baz istasyonu öyle ya da böyle zararlıdır. Ve tam okulun yanında bulunuyor olması çocuklarımız için ciddi bir tehlikedir. Zaten anlamadığımız zararı bilinen bir şeye gerekli izinlerin verilmesidir. Bazı şeyler duyuyoruz doğru mu elbette bilmiyoruz ama ilgili makamlardan birinde bu baz istasyonunu buraya kimin diktiğine dair kafa karıştırıcı bir takım şeyler söyleniyormuş. Şimdi bu adamlar ruhsat almak için mutlaka bu makamlara başvurmak zorundadır, gerekli çalışmaların yapılması için izin alınması gerekir bunu buraya kimin, ne zaman diktiğini en iyi bilecek bu makamlardır. Bu şekilde bir şeyin konuşulmasını, eğer doğru ise, biz sorumsuzluk olarak yorumluyoruz. Ve belirttiğimiz gibi bu istasyon okula ve öğrenci yurduna sadece birkaç metre mesafede bulunuyor. Sanıyoruz bu istasyonun kimseye zarar vermeyeceğini söylemek saçmalık olur. Çünkü bu bilinen bir şeydir ki mutlaka zararı olacaktır."

Baz İstasyonlarının Zararı Konusunda Örnek Teşkil Edecek Karar

Daha önce aynı şekildeki bir durum Samsun'un İlk adım ilçesinde yaşanmış. Haberlere çıkan olayda ise Yerel Mahkemenin "baz istasyonun düşük sinyalle olsa bile insan sağlığına zararlı" olduğu yönündeki kararının, Yargıtay tarafından da onandığı yer alıyor. Yargıtay'ın gerekçeli kararı ise haberde şu şekilde yer alıyor: "Onama kararının ardından yeni açıklanan gerekçeli kararda ise Yargıtay, ``Düşük sinyalle olsa bile yerleşim yerlerine yakın kurulan baz istasyonlarında tüm tedbirler alınmış olsa bile söz konusu istasyonların insan sağlığına zarar vermeyeceği anlamına gelmeyeceğine`` hükmetti.Hiçbir hizmetin insan yaşamı kadar öncelik ve önem taşımadığının vurgulandığı kararda ``Yararlı bir hizmetin karşılığı olarak insan ölümü uygun sonuç olarak kabul edilemez. İnsan yaşamında tehlike yaratan bir hizmetin, kişi yaşamının önüne geçmesi ve ona üstünlük tanınması doğru bir yaklaşım olarak düşünülemez. Kaldı ki somut olsa da bu hizmetin aynı yerde verilmesinde zorunluluk da bulunmamaktadır. Daha fazla bir giderle olsa, başka bir yerde aynı sonuçları sağlayacak bir istasyonun kurulması ve hizmet vermesi olanaklıdır.`` denildi. (Fatih YALÇIN)

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösteris...

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

20.3° / 9.6°

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m