Bunu Buraya Kim Diktirdi?
Gündem 6.12.2012 10:45:56 0

Bunu Buraya Kim Diktirdi?

Kahramanmaraş Orhan Gazi Mahallesi'nde Zeki Karakız İlköğretim Okulu'na, Öğrenci Yurduna ve binalara çok yakın bir alanda kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Mahalle halkı baz istasyonunun evlerinin sadece birkaç metre yakınına kurulmasına tepki gösterdi. Toplu olarak dilekçe verip muhtar aracılığıyla ilgili makamlara ilettiklerini ifade eden vatandaşlar evlerimizin ve çocuklarımızın okuduğu okula birkaç metre mesafede kurulan baz istasyonu günlerdir bizi rahatsız ediyor, uykumuzu kaçırıyor şeklinde konuştu.3"4 ay önce istasyon kurulurken duruma itiraz ettiklerini belirten bir mahalle sakini, yetkili firmanın sorumlusuyla münakaşa ettiklerini ve bu kişinin kendilerine, "baz istasyonu zararlıdır ancak, şu anda kurulan direk sizin binadan daha yüksek olduğu için zarar vermez şeklinde bir şeyler konuştu. Ama burada bir ucube gibi duran bu baz istasyonunu gören herkes bize neden kurulmasına izin verdiniz diye bize tepki gösteriyor. Biz gerekli yerlere müracaat ettik resmi olmasa da bazı araştırmalar yaptık. En son avukat tutarak dava açmak istedik ama bunun da etkili olmayacağı, çünkü bizim bir avukata karşı ilgili şirketin daha fazla avukatla davaya çıkacağı söylendi ve biz de umutsuzluğa kapılarak vazgeçtik." şeklinde konuştu.Orhan Gazi Mahalle Muhtarı Remzi Aykutalp konuyla ilgili olarak gerekli resmi işlemleri yaptıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: " baz istasyonunun mahallede kurulmasına itiraz ettik belediye dilekçe verdik ve gelen cevapta ruhsatı alınarak kurulduğu için bir engel teşkil etmediği söylendi. Aynı zamanda ilgili dilekçe verdiğimiz şirketin mersin bölge temsilciliğinden de cevap geldi. Yasalara uygun olarak yapıldığını ve her hangi bir zarar teşkil etmediğini söylediler. Bu durumdan mahalle sakinleri olarak hepimiz rahatsız durumdayız."Vatandaşlar özellikle okula çok yakın kurulan baz istasyonunun kendilerini tedirgin ettiğini söyleyerek şunları ifade etti: " biz gelişme çağında olan çocuklarımızın bu şekilde bir tehdit altında olmasını istemiyoruz. Biliyoruz ki baz istasyonu öyle ya da böyle zararlıdır. Ve tam okulun yanında bulunuyor olması çocuklarımız için ciddi bir tehlikedir. Zaten anlamadığımız zararı bilinen bir şeye gerekli izinlerin verilmesidir. Bazı şeyler duyuyoruz doğru mu elbette bilmiyoruz ama ilgili makamlardan birinde bu baz istasyonunu buraya kimin diktiğine dair kafa karıştırıcı bir takım şeyler söyleniyormuş. Şimdi bu adamlar ruhsat almak için mutlaka bu makamlara başvurmak zorundadır, gerekli çalışmaların yapılması için izin alınması gerekir bunu buraya kimin, ne zaman diktiğini en iyi bilecek bu makamlardır. Bu şekilde bir şeyin konuşulmasını, eğer doğru ise, biz sorumsuzluk olarak yorumluyoruz. Ve belirttiğimiz gibi bu istasyon okula ve öğrenci yurduna sadece birkaç metre mesafede bulunuyor. Sanıyoruz bu istasyonun kimseye zarar vermeyeceğini söylemek saçmalık olur. Çünkü bu bilinen bir şeydir ki mutlaka zararı olacaktır."

Baz İstasyonlarının Zararı Konusunda Örnek Teşkil Edecek Karar

Daha önce aynı şekildeki bir durum Samsun'un İlk adım ilçesinde yaşanmış. Haberlere çıkan olayda ise Yerel Mahkemenin "baz istasyonun düşük sinyalle olsa bile insan sağlığına zararlı" olduğu yönündeki kararının, Yargıtay tarafından da onandığı yer alıyor. Yargıtay'ın gerekçeli kararı ise haberde şu şekilde yer alıyor: "Onama kararının ardından yeni açıklanan gerekçeli kararda ise Yargıtay, ``Düşük sinyalle olsa bile yerleşim yerlerine yakın kurulan baz istasyonlarında tüm tedbirler alınmış olsa bile söz konusu istasyonların insan sağlığına zarar vermeyeceği anlamına gelmeyeceğine`` hükmetti.Hiçbir hizmetin insan yaşamı kadar öncelik ve önem taşımadığının vurgulandığı kararda ``Yararlı bir hizmetin karşılığı olarak insan ölümü uygun sonuç olarak kabul edilemez. İnsan yaşamında tehlike yaratan bir hizmetin, kişi yaşamının önüne geçmesi ve ona üstünlük tanınması doğru bir yaklaşım olarak düşünülemez. Kaldı ki somut olsa da bu hizmetin aynı yerde verilmesinde zorunluluk da bulunmamaktadır. Daha fazla bir giderle olsa, başka bir yerde aynı sonuçları sağlayacak bir istasyonun kurulması ve hizmet vermesi olanaklıdır.`` denildi. (Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı