İki torba çimentoyla olmaz bu iş efendi
Gündem 10.12.2012 18:38:15 0

İki torba çimentoyla olmaz bu iş efendi

Kahramanmaraş'ın merkez Fatmalı Kasabası'ndaki Karabük Mahallesi Fatih ilköğretim okulunun yıkılmasından endişe ettiklerini belirten veliler, çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Öğrenci velileri, Yaklaşık 30"35 yıl önce yapıldığı söylenen okulun çatlak duvarları, çürümüş çatısı, sağlıksız tuvaleti ve yıkılmak için hazır duran kolonları ile artık hizmet veremez duruma geldiğini ifade etti. Fiziki olarak hizmet veremeyecek durumda olduğu gözler önünde olan okul ilgi bekliyor. Veliler il merkezine sadece 22 kilometre uzaklıkta olan okulun en ücra köşede unutulmuş gibi beklemesinin anlamsız olduğunu dile getirdi.


TAŞ DEVRİNDE Mİ YAŞIYORUZ?

Okulun durumu gözler önünde diyen bir veli konu hakkında şunları söyledi: " Modern bir ülkede, 21. yüzyılın her anlamda gerekli teknolojisine sahip donanımlarla eğitim vermesini beklediğimiz okulun bu taş devrinden fırlamış çıkmış gibi duran halini gördüğümüz zaman içimiz ürperiyor. Çocuklarımızı okula gönderirken sanki onları son kez görüyormuş hissine kapılıyoruz. Okulun yıkılmak için bahane arayan bir durumda olduğu açık. Duvarlarda çatlaklar var. Çatısı artık çürümüş durumda ve kış şartları düşünüldüğünde bu çatı nasıl dayanacak ve çocuklarımızı nasıl koruyacak. Boyaları artık dökülmüş, kolonlarda demirler ortaya çıkmış. Direklerin bu haliyle binayı ayakta tutması adeta bir mucize. Tuvaletleri derseniz ki bırakın hijyeni, çocuklarımızın burayı kullanması bile büyük bir beceri istiyor. Sağlıklı değil çünkü çok kirli, çocuklarımız kullanmakta zorluk çekiyor çünkü lavabolar onların uzanamayacağı yükseklikte."

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEME KARARI ALDI

Fatmalı Kasabası'nda harabe halinde görüntüsüyle hizmet vermeye devam eden okula çocuklarını göndermeme kararı aldıklarını söyleyen Okul aile birliği başkan yardımcısı Mehmet Göncü sözlerine şu şekilde devam etti: " okulun fiziki şartları gözler önünde, çocuklarımızın bir harabede eğitim ve öğretim görmesini istemiyoruz. Yıkılmasından endişe ettiğimiz bir okula çocuklarımızı gönderirken sanki onlara haksızlık ediyoruz gibi geliyor. Biz karar aldık çocuklarımızı bu okula göndermeyeceğiz. Onların başına bir şey geldiğinde biliyoruz ki yetkililer kuru bir mesajdan fazlasını yapmayacak. Bizim yüreğimiz yanacak, biz perişan olacağız. Bir türlü bize cevap vermeyen kişiler bunun hesabını veremeyecek ama iş işten geçmiş olacak. Onun için karar aldık çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz."


2 TORBA ÇİMENTO VERELİM SİZ YAPTIRIN!

Bir yetkilinin kendilerine 2 torba çimento verelim yaptırsınlar dediğini iddia eden Göncü şunları söyledi: " daha önceki şikâyetlerimizden sonra inceleme için geldiler. Ama bize bir şey olmaz, bu şekilde devam edilir bir sorun yok dediler. Hatta gelen yetkili 2 torba çimento verelim siz yaptırın dedi. Bu nasıl bir sözdür, bu koca okul, çatlaklar, çürükler sadece iki torba çimento ile mi tamir edilecek? Evet, iki torba çimentoyla bu işin olacağını sanıyor efendiler. Ben 5"6 defa Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim. Bizzat Müdür Bey ile görüşmek istedim. Ancak bir türlü randevu alamadım, işleri yoğunmuş galiba, oradaki sorumlu kişiler telefon numaramı aldılar randevu için beni arayacaklarını söylediler ama hala bana dönen yok. Cuma günü İl Milli Eğitim Bütçe Yatırım ve Tesisler Bölümü'nden biriyle görüştüm. Diğer yetkilileri bulamadığımız için onunla görüşmek zorunda kaldık. Okulun resimlerini gösterdik, durumu anlattık, yaparız diyerek geçiştirdiler. Aynı zamanda BİMER'e şikâyet ettim. Şikâyetimden sonra gelen yetkili, şikâyet etmesini bilen kişi yaptırmasını da bilsin. Kendisi yaptırsın demiş. Bu nasıl bir şeydir, burası özel okul değil, temelini biz atmadık binayı biz yaptırmadık ki sorunlarıyla da biz ilgilenelim. Ve bu eğitim konusudur, en önemli konu. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların yetiştiği kurumlar. Buraların en güzel şekilde modernize edilmesi gerekir. Çocukların uygun koşullarda, sağlıklı ortamda ders alması sağlanmalıdır. Bu şartlarda nasıl çocuklarımızın başarılı olmasını bekleyebiliriz. Bırakın onların gelecekte vatana millete faydalı insanlar olmasını beklemeyi, biz şu anda onların bu okuldan bir gün başlarına kötü bir şey gelmesinden endişe ediyoruz. Tüm yetkililerden bu soruna en kısa zamanda bir çare, çözüm bulmalarını bekliyoruz."

ÇOCUKLARI TOPLAYIP MİLLİ EĞİTİMİN ÖNÜNE BIRAKACAĞIZ

Veliler,  "eğer bu durum bu şekilde devam ederse, biz çocukları okula göndermeyeceğiz. Onları alıp İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne bırakacağız. İşte mağdur olan çocuklarımız ve onların elinden alınan eğitim hakkı diyeceğiz." şeklinde konuştu. Veliler, Fatih İlköğretim okulunda 150"200 öğrencinin olduğunu söyledi. Okulda 6 öğretmenin görev yaptığını ve hizmetli kadrosunun da boş olduğunu belirtti. 

(Murat KAVUN)




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı