Tarihi doku canlanıyor
Eğt.-Kült. 17.12.2012 17:25:59 0

Tarihi doku canlanıyor

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğiyle restore edilen Deligönüller Konağı açıldı.

Kentin tarihi dokusunu yansıtan konak, valilik misafirlerine ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kahramanmaraş'ın tarihi dokusunun gün yüzüne çıkartılmasına yönelik hayata geçirilen projelerden biri daha tamamlandı. 1800'lü yıllarda yapılan ve Maraş mimarisi yansıtan Deligönüller Konağı, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projeyle turizme kazandırıldı. Yaklaşık bir milyon TL'ye restore edilen konağın açılışı için düzenlenen kokteyle katılan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, emeği geçenleri kutladı.

Kültürel varlıkların korunmasına yönelik çalışmaların hızla devam ediyor olmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ımızın tarihi dokusunun yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışma programımız kapsamında Deligönüller Konağı da restore edildi. Şu anda da konağın baş odasındayız. Gördüğünüz gibi burası, kentin tarihi konaklarıyla ilgili bizlere çok iyi izlenim veriyor. Biliyorsunuz daha önce de Kocabaş Konağını turizme kazandırmıştık. Kahramanmaraş lezzetlerini orada misafirlerimize ikram ediyoruz. Burayı da valiliğin misafir evi olarak dizayn ettik. O amaçla Doğaka'nın da katılımıyla mefruşatını tamamladık. Yine burayı Kahramanmaraş kültürünün yaşaması için düzenlenecek etkinliklere de tahsis edebiliriz. Emeği geçenleri kutluyorum."

Kahramanmaraş Belediyesi'nin de yaptığı çalışmalar bulunduğunu anımsatan Kocatepe, "Özellikle katip hanın restorasyonu için yaptığımız çalışmalar başarıyla sonuçlandı. Ve resterosyana başladık. Yine bundan sonra da elimizdeki imkanlarla Kahramanmaraş'ımızın tarihi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımız sürecek." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise artık şehirlerin tarihi zenginliklerini ortaya çıkarmak için birbiriyle yarıştığını dile getirdi. Belediye olarak kendilerin de 5 yıldır çok ciddi projelere imza attıklarını işaret eden Poyraz, şunları kaydetti:

"Maraş'a baktığımızda merkez de bir Ulu Cami var ve şehrin bunun etrafında şekillendiğini görüyoruz. Tabi biz de bu noktadan başlayarak başta kalemiz olmak üzere 5 çarşımızda restorasyon çalışması yapıyoruz. Hızlı bir şekilde devam ediyor. Burası da oranın devamı niteliğinde yukarıdan baktığımız da gerek Kocabaş Konağı, gerek Dedeoğlu konakları gerekse de burası hepsi bir bütünün parçaları. Bütün gayretimizle var olan zenginliğimizi ortaya çıkarıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör'de yapılan çalışmaları katılımcılara anlatarak, projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Törene İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Defterdar Osman Kocaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı