Avcı,
Gündem 21.12.2012 18:38:46 0

Avcı,''Cem evi neden olmasın?''

İbadetlerimizi biz de kendi cem evimizde yapmak istiyoruz diyen DSİ'den emekli Ahmet Avcı, "Kahramanmaraş'ta yaşayan alevi vatandaşlar var, onlar için bir cem evi açılsa çok iyi olur.” dedi.

Alevi biri olarak cem evine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Ahmet Avcı şu şekilde devam etti: " biz de bu ülkede yaşayan insanlarız, vergimizi veriyoruz, yasal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bizim inandığımız dinimiz aynıdır, ancak biz alevi olarak inançlarımız doğrultusunda ibadet etmek istiyoruz. Bu coğrafyada yüz yıllar öncesinden beri devam eden hoş görü temelli bir anlayış vardır. Hoş görü hepimizin inandığı dinin temellerindendir. Aynı zamanda cem evi bizim için bir ihtiyaçtır, şehrimizde cem evi açılmasını istiyoruz. Bu haklı talebimizin gerçekleşmesi için bize yardım edilmesi çok yerinde bir davranış olacaktır. 200'ün üzerinde cami var şehrimizde, cem evi neden olmasın? Herkes istediğine inanmakta özgürdür, benim alevi olmam Allah'a ve Peygambere inanmadığım anlamına gelmez. Buna böyle bakılması çok yanlıştır. Biz de inanıyoruz ama aleviyiz ve inandığımız gibi ibadet etmek bizim de hakkımızdır. Bunun için cem evi ihtiyacımızın bir an önce yerine getirilmesini talep ediyorum."

Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili büyük şehir olduk ama hala bir cem evimiz yok diyerek şöyle devam etti: " Kahramanmaraş artık büyük şehir olmuş bir il ama hala şehrimizde bir cem evi bulunmuyor. Ülkemizde kiliseler var, camiler var ve diğer dinlerin, mezheplerin ibadethaneleri var. Bunlara gerekli bakımlar da yapılıyor. Ama biz hala Kahramanmaraş'a cem evi açmak için çalışıyoruz. Bunun daha önceden hizmete başlamış olması gerekirdi. Geç kalınmış bir konudur. Bunun için gerekli görüşmeleri yaptık ve cem evinin açılması için şu anda arsa arıyoruz. Gerekli arsayı bulduğumuz zaman cem evini en kısa zamanda açacağız. Mağaralı mahallesinde yaşayan alevi vatandaşlarımız var ve sayıları azımsanmayacak kadar fazladır. Bu bir ihtiyaçtır ve kesinlikle olması gerekir. Yine bizim mahallemizde Hatice Hatun Camii vardır, bu caminin arsasını alevi iki vatandaşımız sadece cami inşaatında kullanılması için hibe etmiştir. Bu insanlar büyük bir fedakârlıkla alevi oldukları halde sadece cami inşaatı için arsayı bağışlamışlardır. Şu anda caminin bulunduğu arsa Hüsne Güzel ve Hatice Demirci'ye aitti.  Aynı zamanda cem evinin bu mahalleye açılması daha iyi olur, biz de zaten şu anda arsa arayışlarını en çok bu mahalleye yoğunlaştırdık. Bulduğumuz zaman inşaata başlayacağız." 

(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı