Gruplar, anma programı için kente alınmamalarına tepki gösterdi

Gruplar, anma programı için kente alınmamalarına tepki gösterdi

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Maraş olaylarının 34. yıl dönümü nedeniyle geldikleri Kahramanmaraş'a alınmamalarına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş olaylarının 34. yıl dönümü nedeniyle kente gelen Alevi grupların girişlerine müsaade edilmedi. Gaziantep-Kahramanmaraş yolu Narlı turnikelerinde alınan üst düzey güvenlik önlemleri ile İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden ve yurt dışından kente gelen Alevi vatandaşlar şehre sokulmadı. Sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar devam eden girişimlerden bir sonuç alamayan Alevi dernekleri, akşam saatlerinde yaptıkları basın açıklaması ile duruma tepki gösterdiler. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, "Seneye de buradayız, 500 sene de geçse, 300 sene de geçse ta ki devlet bu katliamla yüzleşinceye kadar devam edecektir. Buradan da tekrar yine gitmek istediğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da, "Anma etkinliğine dahi müsaade etmeyen devleti ve şehrin valisini, bütün yetkililerini şiddetle kınıyorum" diye konuştu. İki gündür valiye ulaşamadığını savunan Özbolat, şunları söyledi:

"Burada yapılmak istenen tek şey var. Dünya da Kahramanmaraş olaylarına benzeyen katliamlarla bütün ülkeler yüzleşmiştir. Devlet bu katliamlarla yüzleşmek zorunda. Bu katliamı planlayanlar, bu katliamı yapanlar, arkasından 12 Eylül cuntasını gerçekleştirenler bugün ortada duruyor. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda sıkıyönetime giden yolun Maraş katliamı olduğunu ve ondan sonra sıkıyönetime gidildiğini biliyoruz. Binlerce sayfanın bir tek yerinde bile bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Anlaşılıyor ki 34 yıl önce bunu planlayan devlet, hala iş başında ve bu olayın anılmasına bile müsaade etmiyor."

Özbolat, Maraş olaylarının aydınlatılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması amacıyla girişimde bulunup bulunmayacağına ilişkin soruya ise, "Daha önce Meclis'te bu konuyla ilgili verdiğimiz araştırma önergelerine, soru önergelerine bir cevap verilmedi. Bekliyoruz. Bu ileri demokrasi lafını eden Başbakan gerçekten demokrasiyle ne kadar barışık olduğunu göreceğiz. Sadece kendisiyle ilgili konularda demokrasiyi savunanlar, insanların bu halini gördüklerinde ne diyecekler bilmiyorum ama dünyanın gözü önünde bir anma etkinliğine izin vermeyen bir hükümet var" diye konuştu.

Açıklamanın ardında, grupların geldikleri otobüslerle kentten ayrılması bekleniyor.

İHA



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!