Kahramanmaraş`ta Cevize Yüzde 50 Hibe Desteği Sağlanıyor

3.01.2013 17:20:35

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi tarafından `Maraş 18` adıyla tescillenen Kahramanmaraş cevizi, meyve kalitesi bakımından da önemli özellikler taşıyor.

Yeni kurulan bahçelerin vazgeçilmez ürünü haline gelen ceviz fidanlarına üreticilerin de ilgisi yoğun oluyor. Ceviz üretiminin artması ve kapama bahçelerin tesis edilmesi amacıyla Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 hibe desteği ile sağlanan ceviz fidanları üreticilere dağıtıldı. Kamyon kasalarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesine getirilen 2 bini tüplü, toplam 4 bin 50 adet ceviz fidanı, görevliler tarafından çiftçilere teslim edildi.
Fidan dağıtımında açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu üreticilerin Kahramanmaraş cevizinden yüksek verim elde ettiğini söyledi.
Cevizden elde edilen ürünün değerine değer kattığını aktaran Emiralioğlu ``İlimizde üretilen ceviz türü kabuğunun ince olması, iç rengi, lezzeti ve içi tüm çıkmasıyla dikkat çekiyor. Üreticilerimiz tarafından aranan ürün haline geldi. Biz de bugün 4 bin 50 adet ceviz fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Dağıtımı yapılan bu fidanlar ile kapama ceviz bahçeleri daha da artacak.`` diye konuştu. Ömer KEBELİ



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"