Afşin Elbistan A Termik Santrali'ne ``Kül`` Cezası

Afşin Elbistan A Termik Santrali

Çevre ve Şehircilik Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, Çevreye Yaydığı Kül Nedeniyle Afşin-Elbistan a Termik Santrali'ne Para Cezası Uyguladı. Ceza, Santralin Daha Önce de Çevre Kirliliğine Neden Olmasından Dolayı Kanun Gereğinde İki Katına Çıkarıldı.

1984 yılında faaliyete başlayan ve baca gazı arıtma tesisi olmadan çalıştırılan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, elektrofiltrelerinin zaman zaman devre dışı kalmasından dolayı çevreye kül yağdırıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yine çevreye kül yağdıran Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde vatandaşların ihbarı üzerine incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanları, kar üzerinde yaklaşık 1 santim kalınlığındaki kül tabakası oluştuğunu görerek, gerekli denetimleri tamamladı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak, santralin çevreye kül atmasından dolayı yaptıkları incelemenin ardından kanun gereği cezai yaptırımda bulunduklarını belirterek, devam etmesi durumunda ceza oranlarının artacağını söyledi. Topak, "Geçtiğimiz hafta sonu cumartesi-pazar günlerinde A Termik Santrali'nin çevreye kül attığı yönündeki şikayetlerin ardından ekiplerimiz gerekli incelemelerini tamamladılar. Yapılan incelemede, santral çevresindeki kar üzerinde yaklaşık 1 santim kalınlığında kül tabakası olduğunu gördük. Santrale daha önce de çevre kirliliği nedeniyle ceza uygulandığı için Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin B bendi uyarınca bu defaki ceza iki katına çıkarıldı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali'ne kirlilikten dolayı 160 bin TL para cezası uygulandı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve çevresindeki kirlilikle ilgili arkadaşlarımızın denetimleri devam ediyor" dedi. (İHA)



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek