El emeği göz nuru ile hayata tutunuyorlar
23.01.2013 13:26:54 0

El emeği göz nuru ile hayata tutunuyorlar

Ekinözü Kaymakamlığı tarafından hazırlanan `Hayata Tutunan Eller ve El Emeği Göz Nuru` projesi ile bayanlar meslek sahibi olarak aile bütçesine katkı sağlama imkânına kavuşacak.

Kahramanmaraş`ın Ekinözü İlçesinde 52 bayanın, ‘Hayata Tutunan Eller ve El Emeği Göz Nuru" projeleri ile unutulmaya yüz tutmuş sanatları canlandırarak ev ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

"Hayata Tutunan Eller ve El Emeği Göz Nuru"  projesini hayata geçiren Ekinözü Kaymakamlığı İle İş Birliği içinde Olan Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kuaförcülük, Takı Tasarım ve Halı Dokuma kurslarında yaklaşık 50 öğrenci eğitim görüyor.

Kursların ilçede büyük bir eksikliği kapatmaya yönelik olduğunu belirten Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, "52 kadın kursiyer alacakları eğitimle ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerinin sağlanmasına katkıda bulunacak." dedi.

Kadınların meslek öğrenerek ekonomik özgürlüklerine kavuşacaklarını ve öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sunacaklarını belirten Karaca, kursiyerlerden öğrendikleri işi yapmalarını istedi.

Kurs Eğitmenlerinden Medine Bingöl ise kursa olan ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Bingöl, böyle bir imkanın bölge kadınları için bulunmaz bir fırsat olduğuna değindi.

Hallerinden memnun olduklarını dile getiren Takı Tasarım Kursu Öğrencileri, evde boş boş oturmak yerine meslek edinerek aile bütçesine katkı sağlamayı tercih ettiklerini ifade etti.

EKİNÖZÜLÜ GENÇ KIZLAR KİLİMLERE GELECEKLERİNİ DOKUYORLAR

El emeği göz nuru halı dokuma kursu eğitmeni Dilek Bozdoğan açıklamasında şunları söyledi. "Ekinözü İlçemizde genç bayanların meslek sahibi olmasını sağlamak amacıyla İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladıkları ve SODES'ten onay alan projeyle bir atölye kuruldu. Atölyemizde Ben de usta öğretici Olarak yer alıyorum,   genç kızlarımıza ve kadınlara halı dokuma eğitimi veriyoruz. Gayet özenle bu işi yapmaya çalışan kursiyerlere ayrıca tezgâh kurma, makara, bobin veya iplik yumaklarını yerleştirme, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlama, kusurlu parçaları ayırıp işaretlemeyi öğrenme, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapma gibi konularda da eğitim veriliyor.  Ekinözü İlçesinin kızlarının dokuduğu ve yakında tamamlanacak yün ve ipek halılar, kısa süre içerisinde tüketicilerle buluşacak"

proje bittikten sonra da kursun devam etmesini istediklerini anlatan Bozdoğan , " Destekçi Bulabilirsek atölyeyi kapatmamayı düşünüyoruz. Böylece kursiyerlerimiz de boşta kalmamış ve bu mesleği devam ettirebilecek ." şeklinde konuştu.

Kurs öğrencilerden Hava Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:  ''Ekinözü ilçesinde böyle bir imkân sundukları için tüm yetkilere teşekkür ederim.'' 

(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

15.2° / 7.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı