40 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşayacak
Eğt.-Kült. 25.01.2013 10:30:20 0

40 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşayacak

Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde yaklaşık 40 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 2012"2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlamanın heyecanını karne sevinci ile birlikte yaşayacak.

2012"2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarı maratonu, yarın dağıtılacak karnelerle sona erecek. Karne günü dolayısıyla Elbistan`da okullarda tören düzenlenecek. Yıl içerisinde çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde başarılı olan öğrenciler ödüllendirilecek. 17 Eylül 2012`de başlayan 2012"2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013`te başlayacak.

Yaklaşık 2 bin öğretmen ve 40 bin öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat`ta ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran 2013`te sona erecek. İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı`nın sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı`na (YGS) 24 Mart Pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları`na (LYS) 22"29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacak. Sınavlar, 15"16 Haziran ve 22"23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek.

UZMANLARDAN KIRIK NOT UYARISI

Öte yandan uzmanlar da öğrenci velilerini kırık notlar hakkında uyardı. Karne dönemiyle ilgili olarak anne-babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil varsa problemin çözümünün aranması olduğunu kaydeden uzmanlar, öğrenci-veli dayanışmasının önemine değindi.

Uzmanlar, ''Anne-babalar, çocuklarının karnelerinde gördükleri zayıflar konusunda umutsuzluğa kapılmasınlar ve içine düşecekleri umutsuzlukla çocuklarını korkutmasınlar, ürkütmesinler. Problemin ana kaynağını araştırıp çözüm yolları arasınlar. Çocuklarımızın çözümsüz problemleri olmamasını istiyorsak, onlarla oturup konuşmalı ve çözüm yolunda tartışmalıyız. Bir sonraki dönemde zayıflarını nasıl kurtarabileceği konusunda elbirliğiyle düşünmeliyiz.'' hatırlatmasını yaptı.

(Ömer KEBELİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 16°

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !

Karatutlu: “Adrese teslim ihaleler var!”