İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası Başladı
Spor 26.01.2013 17:11:30 0

İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası Başladı

İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonası Kahramanmaraş'ta Başladı. Batıpark Spor Salonu'nda Gerçekleştirilen Şampiyonaya 19 Takımdan 154 Sporcu Katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şampiyonanın ilk gününde, yıldızlar kategorisinde 10 sıklette, büyükler kategorisinde ise 7 sıklette güreşen sporcular mindere çıktı. Yarın tamamlanacak şampiyonanın ardından dereceye giren sporcular, Ağustos ayında Bulgaristan'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak ve milli takım kampına çağıracaklar.
Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Türkiye'de sporun daha da yaygınlaştırılması ve özellikle engelli kesime ulaştırılması için gayret gösterdiklerine değinerek, "Anadolu'nun sporda desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bizim insan kaynağımız, bizim sporcu kaynağımız Anadolu'dur" dedi.
Şampiyonayı Kahramanmaraş gibi güreşin vatanı kabul edilebilecek bir şehirde yapmaktan da memnuniyet duyduklarını ifade eden Arslan, sporcuların işitme engelliler olimpiyatlarında da başarıyla döneceklerine inandığını kaydetti. 2017 Olimpiyatları'nın da Türkiye'de yapılacağını müjdeleyen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sporun yaygınlaştırılması ve istediğimiz seviyeye ulaşması dünyada da güreşte şu anda bulunduğumuz kariyeri ilerleterek devam ettireceğimize inancım tamdır. 2017'de İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı Türkiye'ye getiriyoruz, bu resmen kesinleşti. Bunun da müjdesini Kahramanmaraş'tan bütün Türkiye'yle paylaşıyorum. İnşallah bu yıl katılacağımız olimpiyatlardan çok güzel neticelerle döneceğimize inanıyorum. Ama 2017'de Türkiye hem büyük bir sınav verecek, yüzlerce ülke Türkiye'ye gelecek. Hem de başarıları parmakla gösterilen bir ülke olacağız. Bunun için tüm branşlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Törende konuşan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'da sporun daha da yaygınlaştırılması için tesisleşme noktasında çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.
İşitme Engelliler Federasyonu Genel Koordinatörü Şeref Eroğlu'nun da katıldığı törende daha sonra spora katkı sağlayan bürokratlara plaket takdim edildi. Seremoninin ardından güreşlere geçildi. (İHA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı