Mahir Ünal; İllerin el ele vererek kalkındığını görmek sevindirici”
Siyasi 27.01.2013 04:04:00 0

Mahir Ünal; İllerin el ele vererek kalkındığını görmek sevindirici”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen bölge toplantılarının 10.`su Adana`da gerçekleştirildi.

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye teşkilat yöneticileri ve belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel ile Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay milletvekilleri katıldı.

Türel: ''Adana`nın şansı Ömer Çelik`in Bakanlığı ile daha da arttı''

Türel, toplantıya gösterilen ilginin AK Parti`nin başarı bayrağının burçlarda dalgalanacağının göstergesi olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

''Bu bölge Türkiye`nin en önemli bölgelerinden. Genel Başkanlık olarak bu bölgedeki çalışmalarımızı çok büyük dikkatle sürdürüyoruz. AK Parti bugüne kadar hep önemli reformların ortaya konması için ciddi adımlar attı. Büyükşehir Yasası da belki başlangıçta bazı sıkıntılar getirmiş olabilir. Türkiye`de pek çok alt birim belediye bu yasa ile kapanıyor. Ancak, yasa sayesinde hizmetin daha verimli daha hızlı gidebilmesini sağlanacak. Böyle reformist kararları İtalya gibi batılı ülkeler iflasın eşiğine geldiğinde atarken biz tam tersini yapıyoruz. Bugün dünyada parlayan bir ülke olabilmiş isek bu cesaret ve kararlılığımız sayesindedir. Belde belediyelerinin kapatırken amacımız ilçe belediyelerimizi büyükşehir belediyelerinin hizmet standardına kavuşturmaktır.''

Bundan sonra Büyükşehir Belediyeleri Kanunu gereği olarak bütçelerinin yüzde 10`unu köyden mahalleye dönüşen merkezlere aktaracağını vurgulayan Menderes Türel,

''Bu bile yasanın vatandaşın hizmetine yönelik bir çalışma örneği olması açısından son derece önemli. AK Parti hiçbir zaman popülist politikalara yönelmedi, her zaman doğruları söyledi. Dünya milletleri arasında saygın bir yer almak istiyorsak bu tür reformları yapmak ve devam ettirmek zorundayız. AK Parti iktidarı sayesinde Türkiye`de bugün milli tank, milli helikopter, milli insansız hava aracı yapılabiliyor, eskiden hayal bile edilemeyen milli uçak gibi şeylerden söz edilebiliyor'' dedi.

Yerel seçimlere kısıtlı zaman kaldığına da dikkat çeken Türel, yerel seçimlerin ardından da Türkiye`de ilk defa halkın cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek, teşkilat mensuplarının kalan bu süreci çok iyi değerlendirmesi gerektiğini anlattı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal da illerin el ele vererek kalkındığını görmenin sevindirici olduğunu ifade etti. Ünal, ''Şehirlerin ruhu varsa ve o ruhu yaratan nedir diye düşündüğümüzde o şehirde yaşayanların o şehre kattıklarıdır aslında. O yüzden AK Parti belediyeciliği, daha doğrusu Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğidir. Bunun özü de o şehirde yaşayan insanı evinde, sokağında, mahallesinde mutlu etmek, emin olarak yaşamasını sağlamaktır'' diye konuştu. 

(İHA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı