Yarışmanın sonuçları açıklandı
Eğt.-Kült. 29.01.2013 18:38:04 0

Yarışmanın sonuçları açıklandı

`Madalyalı Kahraman Şehir` adlı şiir, kompozisyon ve resim yarışmasının sonuçları açıklandı.

Kahramanmaraş Belediye Başkan yardımcısı Cevdet Kabakçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Belediye binasında düzenledikleri basın toplantısında 2012-2013 eğitim öğretim yılı `Madalyalı Kahraman Şehir` şiir, kompozisyon ve resim yarışmasının sonuçlarını açıkladı.

Belediye Başkan yardımcısı Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş`ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat`ın yalnızca Kahramanmaraş`ın  değil ülkenin  makus kaderinin değişmesi açısından bir milat olduğunu söyledi.  Kabakçı, emsalsiz bir miras olarak günümüze gelmiş 12 Şubat ruhunun yeni nesillere aktarıldığı sürece  Milletin ve Devletin sonsuza kadar güçlü bir şekilde var olacağının altını çizdi.

`Madalyalı Kahramanmaraş şehir` yarışması 12 Şubat ruhunu tüm ülkeye yayma gayretinin bir ürünüdür şeklinde konuşan Kabakçı sözlerine şu şekilde devam etti:  ''Dört yıldan beri Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyemiz ve Bilim ve Sanat Merkezinin işbirliğiyle geleneksel olarak bu yarışmayı sürdürüyoruz. Her 12 Şubat`ta da bu yarışma sonuçlarını açıklıyoruz. Kahramanmaraş`ın tanıtımına katkı sağlamak, yeni yetişen nesillere tarih şuurunu aşılamak, sanatsal yetenekleri ortaya çıkarmak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiş bulunuyoruz.''

İlk olarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında düzenlenen yarışmaya yıllara göre katılan öğrenci sayısı şöyle:  2009-2010 eğitim öğretim yılında resim dalında 1642 , şiir dalında 1650, kompozisyon dalında 750 olmak üzere toplam 4042 eser katıldı.

2010-2011 yılında resim dalında 1257, şiir dalında 1184, kompozisyon dalında 482 kişi olmak üzere toplam 2914 eser katıldı.

2011-2012 yılında resim dalında 1247, şiir dalında 953, kompozisyon dalında 310 kişi olmak üzere toplam 2510 eser katıldı.

2012-2013 yılında resim dalında 1402, şiir dalında 851, kompozisyon dalında 262 kişi olmak üzere toplam 2515 eser katıldı

yarışmaya genel toplamda 5586 resim, 4592 şiir ve 1813 kompozisyon olmak üzere toplam 11991 eser katıldı.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 2515 eserin katıldığı yarışmanın dereceye giren isimleri ise şunlar: Kompozisyon dalında:  Birinci,  İstanbul Bahçelievler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu`ndan Abdurrahman Okutan, ikinci  Osmaniye  Cebeli Bereket Ortaokulu`ndan Engin Can Tuğsak, üçüncü Trabzon Bener Cordan Ortaokulu`ndan Alperen Budak, mansiyon ödülünü alan  Şanlıurfa Harran Kılıçlı Abdurrahman Yetkin Ortaokulu`ndan Ali Çiçek isimli öğrenci oldu.

Şiir dalında: Birinciliği, Van Edremit Köprülüler Ortaokulu`ndan Dilan Özlü, ikinciliği Kırıkkale Yunus Emre Ortaokulu`ndan Zeynep Yılmaz, üçüncülüğü Mardin Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu`ndan Fatma Nur Demir mansiyon ödülünü ise Kahramanmaraş Barbaros Ortaokulu`ndan Esra  Kılıç aldı.

Resim dalında:  Birinciliği, İstanbul Küçükçekmece Yeşil Yuva Ortaokulu`ndan Ahmet Sinan Mutlu, ikinciliği  Sakarya Erenler Özel Işık Ortaokulu`ndan Muhammed İhsan Gül, üçüncülüğü Sinop Boyabat Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan Fatma Gül Gökçe, mansiyon ödülünü ise İzmir Göztepe Misakı Milli Ortaokulundan Eray İhsan Akbulut aldı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan yaptığı konuşmada yarışmaya destek veren ve emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: '' çocukların gözüyle madalyalı şehir Kahramanmaraş`ın anlatılması ve dördüncüsü yapılan bu yarışmanın ulusal bir hüviyet kazanması hepimiz için memnuniyet verici bir durum. Yapılan yarışmayı çok değerli arkadaşlarımız çok titiz bir çalışmayla beş gün süreyle değerlendirdiler.'' 

Alkan,  ''yarışmaya Edirne`den Hakkari`ye, Muğla`dan Artvin`e ülkemizin her köşesinde katılım olup Kahramanmaraş`ımızın istiklal savaşında gösterdiği kahramanlık ile geçmişten günümüze araştırılması ve tanıtılmasına vesile olmuştur.'' şeklinde konuştu.

 Yarışmanın ödül töreninin 9 Şubat`ta yapılacağı açıklandı. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı