Afşin
Spor 8.02.2013 13:41:55 0

Afşin'de güreş turnuvasına yoğun ilgi

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa ilçelerde gerçekleştirilen güreşlerin ikincisi Afşin'de yapıldı.

Kahramanmaraş Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Afşin Belediye Başkanvekili Mehmet Ergin, Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan  Kabakcı, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can ile yaklaşık 2 bin kişinin izlediği güreşlere beş ülkeden 50 güreşçinin katıldı.

Açılış seromonisinin ardından kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporun gelişmesi adına çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Belediye Başkanvekili Mehmet Ergin, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü kutlama etkinliklerinde Afşin'e yer verilmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek: "Böylesine anlamlı bir organizasyonu ilçemizde düzenlediklerinden dolayı Kahramanmaraş Belediyesine teşekkür ediyorum. Güreşlerde mücadele edecek olan güreşçilere de başarılar diliyorum"dedi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Afşin'in güreşin beşiği olduğuna işaret ederek: "Afşin'siz güreş düşünülemezdi. Bu yüzden Kahramanmaraş Belediyesi olarak bu yıl 7.'si düzenlediğimiz Uluslar arası Kurtuluş Güreş Turnuvamızın ilçelerimize de yayılmasını sağladık. Dün Elbistan'da gerçekleştirdiğimiz güreşlere bugün burada devam ediyoruz. Yarın da Göksun'da devam edecek.

Güreşin beşiği olan Afşin atasporumuza birçok başarılı isim kazandırmış bir ilçemizdir. Aynı zamanda şairleriyle de ün yapmış bir ilçemizdir" diye konuştu. Aynı zamanda Afşinli Şair Hayati Vasfi Taşyürek'in Kahramanmaraş isimli şiirini okuyan Başkanvekili Kabakcı, güreşçilere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından güreşlere geçildi ve kıran kırana bir mücadele gerçekleştirildi.

Salonu dolduran yaklaşık 2 bin kişinin izlediği güreşlerin sonunda 65 puanla Türkiye birinci, 52 puanla Bulgaristan ikinci ve 36 puanla Gürcistan üçüncü oldu.

Güreşlerde derece giren güreşçilere madalyaları Kahramanmaraş Başkanvekili Cevdet Kabakcı,  Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan  Kabakcı, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can ile Kahramanmaraş Belediyespor As Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Güreş Takımı Genel Direktörü Harun Doğan tarafından verildi.

(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.7° / 15.5°

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !

Karatutlu: “Adrese teslim ihaleler var!”