Dört Ressamdan Karma Sergi
Eğt.-Kült. 9.02.2013 12:06:43 0

Dört Ressamdan Karma Sergi

Sanko Sanat Galerisi`nde, Dört Ressamın Eserlerinin Yer Aldığı Karma Sergi Açıldı.

Sanatçı Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan`ın 40 eserinden oluşan serginin açılışı; Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverlerin katıldığı törenle açıldı.
Vali Yardımcısı Kurban yaptığı konuşmada, bugünün Gaziantep`e `Gazi` unvanı verilişinin yıldönümü olduğunu anımsatarak, ''Gurur günümüzde, böyle bir etkinlikle bunun taçlandırılmasından büyük mutluluk duydum. Böyle günleri kuru kuruya kutlama yerine, içini bu tür etkinliklerle doldurmak, özellikle kültürel anlamda dolu dolu başarılarla kutlamakla daha anlamlı hale gelir'' dedi.
Komşu il Kahramanmaraşlı 4 ressamın, böyle bir günde sergi açtıklarını anımsatan Kurban, ''Takdire şayan bir davranış'' diyerek sanatçıları kutladı. Konuşmaların ardından Mevlüt Kurban, sanatçılara Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini sundu. Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ''Belkıs Zeugma ve Mozaikleri'' isimli bilimsel yayın da ressamlara hediye edildi.
Sanko Park Alışveriş Merkezi 3`üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi`ndeki sergi, 22 Şubat`a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Ressamlardan Vedat Akkök, 1958`de Kahramanmaraş`ta doğdu. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü`nden mezun oldu. Ankara ve İstanbul`da okullarda görev yaptı. İTÜ Görsel ve Çevresel Ana Sanat Dalı Güzel Sanatlar Bölümü`nde resim yüksek lisansını tamamladı. 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 6 kişisel sergi açtı. Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı kişisel-karma sergiye katıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü`ne resim öğretim elemanı olarak girdi. 4 yıl bölüm başkanlığı yaptı. Halen KSÜ`de öğretim elemanı olarak görev yapıyor. Kendi atölyesinde resim ve vitray çalışmalarına da devam ediyor.
Bünyamin Küçükkürtül de, 1971 yılında Kahramanmaraş`ta doğdu. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü`nden mezun oldu. Suluboya çalışmalarından oluşan ilk sergisini 1992 yılında Bursa Şefik Bursalı Sergi Salonu`nda açtı. Sonrasında Bursa, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye`de 15 kişisel sergi açtı. Çalışmaları ağırlıklı olarak suluboya üzerine yoğunlaştı. 1995`den beri edebiyat ve sanat yayıncılığı yapıyor. İnsan Saati ve Kuyudaki Koro dergilerinin editörlüğünü de yapan sanatçının, çeşitli ulusal dergilerde çalışmaları yayınlandı. Yayınlanmış edebi içerikli 5 kitabı bulunuyor.
Mehmet Akif Orçan ise, 1977`de Kahramanmaraş`ta doğdu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi AEF Resim Bölümü`nden mezun oldu. Konu olarak figür üzerine yoğunlaşan sanatçı, figürün mekansal işlevini başka bir coğrafya düzlemiyle tamamlıyor. 2012`de ''Göç'' konulu 5. Ulusal Resim Yarışması`nda bir eseri sergileme aldı. 5 kişisel sergi açtı. Bazı gazete ve dergilerde kültür sanat içerikli yazı ve şiirleri yayınlandı. Kitap kapak çalışmaları da bulunan sanatçı, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir. Şu anda Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi ve kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Mehmet Akif Kaplan da, 1978 yılında Kahramanmaraş`ta doğdu. 2000 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde Resim Bölümü`nde lisans, aynı üniversitede 2007 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2 kişisel resim sergisi açan sanatçı karma sergilere de katıldı. KSÜ`de öğretim elemanı olarak görev yapıyor.(İHA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı