“Genç nesil, kendisini geleceğe göre dizayn etmelidir”
Gündem 13.02.2013 15:34:57 0

“Genç nesil, kendisini geleceğe göre dizayn etmelidir”

TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, MTTB Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti. Pakdil, gençlerin fikri çalışmalar yapmasını, projeler üretmesini çok önemsediğini belirterek, "Gençlerimizin vizyonlarını geniş tutarak her alanda çalışmalar yapmaları ülkemizin geleceğinin çok güzel olacağı anlamına gelir" dedi.

TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Koçak ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşmede, "Çalışmalarınızı yakinen takip ediyorum ve ortaya koyduğunuz projelerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Eğer toplum olarak, fert olarak iyi bir gelecek bekliyorsak, bu sizlerin kendinizi iyi yetiştirmenizle mümkün olacaktır" Pakdil, ziyarette şunları söyledi:

"Bilgi toplumunun bir getirisi olan üretim ve tüketim paradigmaları insanın dünyaya bakış açısını değiştirmiştir. Dolayısıyla eğitimli insan tanımını, hatta öğrenme anlayışlarını bile etkilemiştir. Eğitimin amacı, rekabete dayalı kazanmak ve eleme temelli bir rutin içine sıkışmıştır. Hâlbuki eğitim sadece akademik bir yarış değil, o toplumun inançlarının, değerlerinin, tekniklerinin tümüdür. Son yıllarda kaybolan bu değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere yaşanır bir dünya bırakmak için, eğitimin vizyonunu geliştirmek gerekmektedir. Siz gençlerin çalışmaları, mücadelesi bu vizyonun gelişmesinde etkili olacaktır.

Şunu unutmayın ki, değerler eğitimi, bireyin kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Okul, üniversite bu değerlerin uygulandığı yaşam alanıdır. Okulların, üniversitelerin buradaki temel amacı hem akademik hem de temel değerleri benimsemiş bireylerin yetiştirmektir. Sizlerin, toplumun değerlerini yaşatmaya yönelik yaptığınız çalışmalarınız, geleceğe yönelik projeleriniz toplumu geleceğe hazırlayacaktır. Eğer eğitimli gençlik kendisini ne kadar kaliteli bir şekilde geleceğe hazırlarsa bu bizi lider ülke haline getirir."

Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kahramanmaraş Şubesi olarak özellikle şehrimizden çıkan şair ve yazarları anmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ülkemize malolmuş önemli şahsiyetleri getirerek, gençlere yönelik seminer ve konferans çalışmaları yapıyoruz. Amacımız aktif, dinamik, düşünen ve geleceği planlama becerisi olan bir genç nesil yetiştirmektir" dedi. 

(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı