Bilgin; “Milli Piyango çekilişi hadsizliktir”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, "Kalede Fransız bayrağı varken Cuma namazı kılmaktan ar eden bir şehrin kurtuluş gününe özel Milli Piyango çekilişi düzenlenmesi tek kelimeyle hâdsizliktir. Ecdad

Bilgin; “Milli Piyango çekilişi hadsizliktir”

Kahramanmaraş Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel olarak kutladıkları Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinliklerini iptal etme nedenlerini belirtmek için basın açıklaması yaptı.

AGD teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ersan Bilgin yaptığı açıklamada, "Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak kahraman şehrin, Kahramanmaraş`ın yiğit evlatlarının yazdığı bir destanı, bir direniş ve diriliş ruhunu her yıl Şubat ayında kutlamayı, yeni nesillere aktarmayı ve hafızalarda diri tutmayı kendi varlık sebebimizle bir gördük." şeklinde konuştu.

Bilgin, gerçekleştirdikleri kurtuluş etkinliklerinin Kahramanmaraş'ta yapılmasına rağmen her AGD mensubunun yüreğinde yer bulduğunu ve üzerlerinde onurla taşıdıkları aidiyet duygusu oluşturduğunu söyledi.  

Türkiye'nin birçok özel ismini Kahramanmaraş halkıyla buluşturduklarını söyleyen Bilgin şöyle devam etti:  "Bu kurtuluş destanını anlatan Sahibini Arayan Madalya filminin yönetmeni merhum Yücel Çakmaklıyı Maraş`ımızda konuk ettik. Kutlamalarımızın yerel ve ulusal birçok TV kanalında yer bulmasını sağladık. Maraş tarihini anlatan çeşitli kitapçıklar ve broşürler bastırıp dağıttık. Sempozyumlarla, konferanslarla, tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri ile Maraş'ımızın kahramanlık destanını geniş kitlelere taşıdık. Yaptığımız bu faaliyetleri de üzerimize düşen bir borç bildik."

"KAHRAMANMARAŞ'TA VE ÜLKEMİZDE SİNSİ BİR İŞGAL VAR"

Türkiye'de bulunan NATO üsleri ve Kahramanmaraş'a yerleştirilen Patriot füze sistemiyle ülkenin işgal edildiğini savunan Bilgin şunları söyledi: "Biz bugün burada ülkemizde ve Maraş`ımızda yaşanan sinsi bir işgale dikkat çekebilmek için, yine kaynağı Maraş direnişinden alan bir ruhla bu yıl bu kurtuluşu kutlamamamızın gerektiğine inandığımız için toplandık. Bu basın açıklaması Rıdvan Hocaların, Sütçü İmamların, Avukat Mehmet Ali Beylerin, Ali Sezai Efendilerin, Muallim Hayrullah Beylerin, Arslan Beylerin, İzzet Dervişlerin basın açıklamasıdır. Bu basın açıklaması Abdal Halil Ağanın '' Yerleştiremem Ağam yerleştiremem. Bu namus bahsidir. Bu ümmet bahsidir. Bedava verseniz bu Patriotları bu topraklara yerleştirmem.'' haykırışıdır. Komşumuz Suriye`de yaşanan sıkıntılı süreç bahane edilerek Maraş`ımıza, Antep`imize ve Adana`mıza yerleştirilen Patriotların bu ülkenin savunmasıyla uzaktan yakından ilgisinin olmadığı konuyu yakinen takip eden herkesin malumudur. Ülkemizde bilinen 28 NATO üssü var. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Malatya Kürecik`e yerleştirilen füze kalkanı var. Bu da yetmezmiş gibi şimdi bölgemize getirilen bu patriotlar var. Kim ne derse desin, hangi gerekçeyi ileri sürerse sürsün, hangi bahanenin ardına sığınırsa sığınsın bu süreç adı konulmamış sinsi bir işgaldir. Nasıl ki İngilizler Maraş`ımızda, bayrağa ve ezana dokunmadan Cezayirli, Hintli, Tunuslu Müslüman askerlerle sekiz buçuk ay sessiz ve derinden bir işgal yürüttüler ve daha sonra Maraş`ı Fransızlara devrettiler aynı şekilde bu NATO üsleri de, füze kalkanı da, Patriotlar da daha büyük bir savaş öncesi adı konulmamış sessiz ve derinden yürütülen bir işgaldir. Tabiri caizse milleti gıdıklayarak öldürmektir."

"MARAŞ MUTASARRIFI GİBİ ELLERİ, KOLLARI BAĞLI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ…"

Hükümetin Patriotlarla ilgili izlediği siyaseti eleştiren AGD Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin Hükümetin durumunu Maraş Mutasarrıfının tutumuna benzeterek şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız, önce ''benim haberim yok'' diyor. Sonra Sayın Bakanımız, ''tetiği bizde'' diyor. Sonra bir başka yetkilimiz, ''maliyetini biz karşılamıyoruz'' diyor. Yaşanılan süreç verilen tüm bilgilerin aksi istikamette gelişiyor. En hafif tabirle kamuoyunun resmi makamlarca yanıltıldığı ortaya çıkıyor. Maalesef yetkililerimizin etrafı Fransız ordusu tarafından kuşatılmış Maraş Mutasarrıfı gibi elleri kolları bağlı olduğunu ve olup bitenlere onay vermekten başka bir seçeneklerinin kalmadığını görüyoruz."

"PATRİOTLAR ALEVİ-SÜNNİ İHTİLAFI OLUŞTURMAK İÇİN GETİRİLMİŞTİR"

"Ülkemizde bulunan 28 NATO üssünün dünyadaki faize dayalı sömürü sisteminin teminatı olduğu ayan beyan ortadır." şeklinde konuşan Bilgin şu şekilde konuştu: "Patriotlar ne bu şehrin ne de bu ülkenin hayrınadır. Patriotlar, varlık sebebi İsrail olan İncirlik`teki ABD üssünü korumak için getirilmiştir. Patriotlar, komşumuz İran ile aramızı açmak için getirilmiştir. Patirotlar, şii- sünni ihtilâfı oluşturmak için getirilmiştir. Patriotlar, alevi-sünni ihtilafı oluşturmak için getirilmiştir. Patriotlar, bölgede daha çok kardeşkanının döküleceği bir savaşa giden yolu açmak için getirilmiştir. Patriotlar, ırkçılık ve mezhepçilik kavgalarını ateşlemek için getirilmiştir. Patriotlar, Büyük İsrail Hedefine giden yolu güvence altına almak için getirilmiştir. Patriotlar, Maraş`ın, Antep`in, Urfa`nın direniş ruhunu kırmak için getirilmiştir. Malatya`ya yerleştirilen Füze Kalkanının tek gayesinin İsrail`i korumak olduğu aşikârdır."

MARAŞ'IN RUHUNA YAKIŞANI YAPIYORUZ

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu kutlamayarak, Kahramanmaraş'ın ruhuna yakışır bir tepki ortaya koydukların ifade eden Bilgin şunları söyledi: "Patriotların gölgesi altında asıl işgali görmezden gelerek Maraş`ın kurtuluşunu kutlamak Sütçü İmamların, Ali Sezai Efendilerin, Rıdvan Hocaların mücahedesini yok saymak, hesaba katmamak ya da en hafifiyle anlamamak olur. Biz Maraş`ın ruhuna yakışanı yapıyoruz ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu tepki Maraş`ın kurtuluş gününe yakışan en anlamlı tepkidir. Bu tepki Maraş`ın direnişinin ve dirilişinin tezahürüdür. Bu tepki Avukat Mehmet Ali Beyin Âlem-i İslam`a Hitap Beyannamesidir. Bu tepki Patriotların gölgesi altında yaşamanın bir zül ve zulüm olduğunun ifadesidir."

"PİYANGO ÇEKİLİŞİNİ ESEFLE KINIYORUZ"

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Milli Piyango 12 Şubat özel çekilişini sert bir şekilde eleştiren Bilgin konuyla ilgili şunları söyledi: "Bütün bu sancılı süreçte Maraş`ın kurtuluşunu hafife alan ve adeta dalga geçen Milli Piyango çekilişi ise esefle kınadığımız ve asla kabul edemeyeceğimiz yakışıksız bir durumdur. Kalede Fransız bayrağı varken Cuma namazı kılmaktan ar eden bir şehrin kurtuluş gününe özel Milli Piyango çekilişi düzenlenmesi tek kelimeyle hâdsizliktir. Ecdadımızın kemikleri sızlamaktadır."

"KİMSENİN ŞAHSINI HEDEF ALMIYORUZ"

AGD Genel Başkan yardımcısı Ersan Bilgin: "Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak kimsenin şahsını hedef almadığımız gibi yerel hiçbir makamı da yaşanan gelişmelerin müsebbibi olarak görmüyoruz. Tepkimiz uluslar arası kirli bir siyasete ve bu siyasetin işbirlikçilerinedir. Bu tepkinin asıl sahipleri Kahramanmaraş`ımızın mübarek şehitleri, gazileri ve onların yolundan gitmeyi varlık sebebi bilen evlatlarıdır." diyerek sözlerini bitirdi.

(M. Serhat TOPALCA)



1

Büyükşehir’den Eylül Ayında İhtiyaç Sahiplerine 17 Milyon TL’lik Nakdi Destek

2

Özel Gereksinimli Şerefcan’ın Ulaşım Sorunu Büyükşehir’le Çözüldü

3

KMTSO Başkanı Buluntu: “İş Dünyamızın Sesi Olmaya ve Yükünü Hafifletmeye Devam Edeceğiz “

4

Kahramanmaraş İstiklal Spor, Maçlarını Avşar Yerleşkesinde Oynayacak

5

KSÜ’den 7 Öğretim Üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde