Ekonomi

Ekonomi Haberleri

680 bin dekar arazi suya kavuşacak

680 bin dekar arazi suya kavuşacak

Türkiye'nin 4. büyük ovası olan Elbistan'da 680 bin dekar arazinin cazibeli olarak suya kavuşacağı bildirildi.

 Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ı ziyaret ederek, yapılan baraj çalışmaları hakkında görüşen AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Göçer, Ali Demir, Sırrı Demir ve Hüseyin Tanrıverdi, Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın gayretleri neticesinde bölgedeki sulama projelerinin hız kazandığını belirtti.

 İl genel meclis üyeleri, yaptıkları ortak açıklamada, Adatepe, Karakuz, Kavaktepe, Hasanalili, Söğütlü Barajları, Sarsap Göleti ve Kalealtı Sulama Projesi ile ilgili Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ile görüşme yapıp sevindirici bilgiler aldıklarını belirterek, ''Adatepe Barajı Afşin ve Elbistan bölgesinde 315 bin 540 dönüm araziyi sulayacak. Sulama kanallarının projesi 31 Ocak 2013 günü ihale edildi. Bu ihale önümüzdeki günlerde sonuçlanacak. Proje yapımı sonrası ise, kanal inşaatı ihale edilecektir. Diğer taraftan barajın gövde inşaatı da bu sürece paralel olarak bitecektir.

 Karakuz Barajı ise, Afşin ve Elbistan bölgesinde 131 bin 740 dönüm araziyi sulayacak. Barajın gövde inşaatı projesi ihale edildi. Şubat ayı içinde sonuçlanması bekleniyor. Diğer taraftan sulama kanalı projesi ihale edildi. Sözleşmesi imzalandı. 2014 yılında gövde ve sulama kanalı inşaatına başlanması bekleniyor" denildi.

İHA



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek