“Hocalı katliamı insanlığın öldüğü bir katliamdır”
Gündem 25.02.2013 17:41:11 0

“Hocalı katliamı insanlığın öldüğü bir katliamdır”

TPB Genel Başkanı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Nevzat Pakdil, Hocalı Katliamının son yüzyılın yüzkarası olduğunu söyledi..

Son devirde insanlık onurunun ayaklar altında alındığı en vahim olaylardan birisinin Hocalı'da yaşandığını belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bundan yirmibir yıl önce Dağlık Karabağ`ın Hocalı Kasabasında Ermenilerin yaptığı vahşi katliamın kabul edilebilir bir durum olmadığını, uluslar arası arenada katliamlara sessiz kalınması sebebiyle değişik coğrafyalarda katliamların devam ettiğini söyledi.

Hocalı katliamının yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Dağlık Karabağ'ın Hocalı Kasabası'nda yaşananları unutmamak gerekiyor. Zihinlerimizi sürekli açık tutmak zorundayız. Ermeni Çetelerinin yaptığı bu vahşeti, insanlık dışı durumu unutmak büyük bir gaflet olur. Lobi faaliyetleri ile Türk Milletine soykırımcı yaftasını dayatanlar, Ermenilerin yaptıklarını niye görmemezlikten geliyor" dedi.

"KATLİAMLARA SUSKUN KALANLAR, YENİ KATLİAMLAR SUÇLARINA ORTAK OLUR"

Ermenilerin Hocalı'da yaptığı katliamı kendi kaynaklarında "Ruhların Dirilişi" şeklinde bir ifade ile bir kahramanlık nidası ile itiraf ettiklerini belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ`ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Ermeni katillerin saldırısı sonucunda hiçbir günahı olmayan yüzlerce masum Azerbaycanlı kardeşimiz vahşice katledilmiştir. Bu elem verici insanlık suçunun sorumluları hâlâ cezalandırılmamıştır. Uluslar arası camia işine gelmeyen birçok katliama sessiz kalmaktadır. Bunu gören birçok çeteciler katliamlarına ve soykırımlarına devam etmektedirler. Arakan'da yaşanan durum da bunlardan bir tanesidir. Örneklerini artırabileceğimiz bu tür katliamlara tüm uluslar arası örgütlerin (senden, benden) ayrımı yapmadan sesini yükseltmesi ve engel olması gerekmektedir. Katliamlara suskun kalanlar, yeni katliamlar suçlarına ortak olur" dedi.

Adaletsizliğe karşı herkesin birleşerek, insan hakları için birlikte mücadele etme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Eğer dünyayı çocuklarımız için yaşanılabilir bir mekân haline getirmek istiyorsak haklının yanında mücadele etmek durumundayız. Nerede bir haksızlık görürsek, nerede bir adaletsizlik görürsek onu acilen çözmek durumundayız. Bugün Hocalı'daki katliamı tekrar gündeme getirmek durumundayız. Arakan'daki zulmü dünyaya duyurmak zorundayız. Afrika'da kabile savaşları sebebiyle tecavüze uğrayan kadınların durumlarını, mülteci duruma düşen insanları hatırlamak durumundayız. Suriye'de kendi devleti tarafından havadan ve karadan bombalanan insanların haklarını savunmak zorundayız. Haksızlık karşısızda dimdik durmalıyız, yoksa bir gün bu haksızlıklara biz de maruz kalırız" diyerek açıklamasını tamamladı.

(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı