“Depreme karşı ciddi hazırlıklar yapmalıyız”
Gündem 1.03.2013 14:28:33 0

“Depreme karşı ciddi hazırlıklar yapmalıyız”

TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, deprem gerçeğini karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin deprem haritasına bakıldığında ciddi risklerin bulunduğunu, zaman zaman da yaşanan depremler sebebiyle büyük yıkımlar yaşandığını söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Son yıllarda inşaat sektöründeki teknolojik gelişmeler sebebiyle binaların kaliteli artmıştır. Kentsel Dönüşüm Yasası ile eski ve riskli binalarının yenilenmeleri ile birlikte depremlerde yaşadığımız acı faturalar azalacaktır" dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, şimdiye kadar toplum olarak doğal afetlere hazırlık yapmadığımızı ve bunun sonucunda da büyük felaketler yaşadığımızı belirterek, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) stratejisinin etkin şekilde yürütülmesiyle Türkiye`nin kısa, orta ve uzun vadede depremlere dirençli bir toplum hedefine ulaşılacağını söyledi. Pakdil açıklamasına şöyle devam etti:

"Türkiye`nin yüzde 66`sı 1`inci ve 2`inci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Nüfusu bir milyonun üzerindeki 11 büyük kentin, ülke nüfusunun yüzde 70`inin ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75`inin kurulmuş bulunduğu bölgelerde büyük bir deprem riski bulunmaktadır. Sadece depremler nedeniyle 1950`lerden günümüze kadar yaklaşık 32 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Son 60 yıllık istatistiklere bakıldığında; doğal afetlerin ülkemizde neden olduğu doğrudan ve dolaylı ekonomik kayıpların, GSMH`nin yüzde 3`ü kadar olduğu görülmektedir. Günümüzde teknoloji  gelişmiş ve yeni inşaat makinalarının üretilmesi sebebiyle depreme dayanıklı bina üretmek kolaylaşmıştır. Hazır betonun yaygınlaşması ve kullanılan demirin kalitesinin yükselmesi de inşaatlarımızı güvenli hale gelmiştir. Kentsel Dönüşüm Yasasının çıkmasıyla birlikte de binalarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Yarın olmadan, deprem faciaları yaşanmadan biran önce harekete geçerek şehirlerimizi yenilememiz gerekmektedir."

Ülke olarak depremlerden en az zarar görmenin en önemli bileşeninin eğitim ve farkındalık çalışmaları olduğunu sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, "Toplumun her kesimini içine alan eğitim uygulamaları ve tatbikatlarla ülkemizde depremlere karşı bir farkındalık ve dirençli toplum kültürünün de oluşacağı muhakkaktır" şeklinde konuştu.

PAKDİL, MTTB KOCAELİ ŞUBESİNİ KABUL ETTİ

Öte yandan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil MTTB Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulunu ve üyelerini kabul etti. TPB Genel Başkanı Pakdil, öğrencilerin bugünden yaptıkları özverili çalışmaların, örgütlü mücadelelerinin karşılığını ilerleyen zamanlarda göreceklerini belirterek, "Ülkemizin sorunlarının çözümüne yönelik şimdiden yaptığınız çalışmalar, fikri mücadeleler size farklı bir kimlik kazandıracaktır" dedi. Ziyarette, eski Tarım Bakanlarından Sami Güçlü ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'de öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yaptılar. 

(Selçuk KILINÇ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı