Kahramanmaraşlı çiftçiler tarım fuarını gezdi

Kahramanmaraşlı çiftçiler ve teknik elemanlar Mersin 8. Uluslararası tarım fuarı gezisine katıldı.

Kahramanmaraşlı çiftçiler tarım fuarını gezdi

Tarım sektöründeki son gelişmeleri görmek, yeni ve modern tarım sistemleri incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mersin 8. Uluslararası Tarım Fuarına gezi düzenlendi.

Çiftçiler ve TAR-GEL projesi kapsamında köylerde görev yapan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerin katıldığı gezide, tarımdaki son gelişmelerin ve teknolojilerin sergilendiği stantlar gezilerek, firma yetkililerinden bilgi alındı.

400 e yakın firmanın katıldığı fuarda Sera ve Sera Teknolojileri, Damla Sulama, Fide, Fidan, Tohum, Gübre, Tarım Alet ve Makineleri, Organik Tarım Uygulamaları, Süs Bitkileri, Hayvancılık, Tarım Sigortaları ve benzeri birçok tarım ve hayvanlık konularında açılan stantlar gezildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan Emiralioğlu şunları söyledi: '' Çiftçilerimizin ve teknik elemanlarımızın bu gibi teknik geziler ile tarımda son gelişmeleri görme fırsatı bulduklarını, modern tarım yöntemlerinin yerinde görülerek Kahramanmaraş'ta da yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.'' 

(M. Serhat TOPALCA)



1

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’nde final heyecanı yaşandı

2

Ak Parti Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Rektör Yasım’ı Ziyaret Etti

3

Başkan Toptaş; Hedefimiz, Onikişubat’ımızı bir bilgi üssü haline getirmek

4

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

5

Başkan Görgel: “1,3 Milyar TL’lik Yatırımla Yeni Ekinözü’nü İnşa Ediyoruz”